lauantai 27. kesäkuuta 2009

Vielä tarinaa Alanyan matkasta...

Turkin matkalta on onnellisesti palattu takaisin kotimaahan jo pari viikkoa sitten, tässä kuitenkin vielä hieman tunnelmia ja kuvia reissusta.

Aikaisemmista kuvista onkin jo selvinnyt moni asia mitä matkalla tapahtui, nyt lisää kuvia mm. illanvietoistamme ja kuvauspaikoilta. Varsinaisia kolmikon kuvauksissa otettuja kuvia ei voi vielä julkaista koska niitä julkaistaan lehdessä ensi kuun puolella.

Kuten mainittua alussa tytöt rentoutuivat päivisin rannalla ja kävivät myös Hamamissa eli turkkilaisessa saunassa "pitkän kaavan mukaan". Kampaajille ja meikkaajille käytiin myös esittäytymässä jotta pääsivät heti ideoimaan mitä tytöille tekevät, taisi kannattaa koska tekivät huippuhyvää jälkeä.

Viikon alussa oli myös aikaisemmissa viesteissä mainitut cocktailkutsut jossa median kiinnostus pääsi yllättämään meidät kaikki oikein kunnolla. Tuon jälkeen tyttöjen kannoilla olikin joka päivä muutama toimittaja & kuvaaja, oltiin sitten kuvauksissa tai "vapaalla" iltaa viettämässä..

Viikon puolivälissä oltiin myös pienellä Välimeren kierroksella, siellä tytöt ottivat taas aurinkoa ja pulahtivat välillä uimaan. Tämä kaikki auringonotto tähtäsi siis viimeisenä päivänä tehtyihin kolmikon kuvauksiin, siinä vaiheessa kaikilla olikin mukavasti väriä pinnassa.

Viikon puolivälissä kuvattiin myös erikseen Elsiä jonka kuvia julkaistiin paluuviikonloppumme IL:ssä. Elsistäkin tässä mukana kuva jota ei ollut ko. lehtijutussa, lisää kuvia hänestäkin tulossa myöhemmin nettiin.

Jossain vaiheessa katselimme myös videoita ja valokuvia edellisvuosien kv -kauneuskilpailuista ja keskusteltiin kaikesta siihen liittyvästä, mm. puvuista.

Essi sai bonuksena paikan päällä työkeikan, hän oli mallina kuvauksissa yritykselle joka maahantuo Suomeen kylpytakkeja ja pyyhkeitä jne. Kuvissa hieman fiiliksiä sieltäkin.

Iltaa vietettiin muutamaan otteeseen eri paikoissa, aina toki "kunniavieraina" ja toimittajat mukana. Lindakin tarttui mikrofoniin ollessamme viettämässä iltaa ns. tacobaarissa, vaikka paikassa ei varsinaista karaokea ollutkaan. Hänet myös kaapattiin samalta "laulukeikalta" hetkeksi tanssimaan, partnerinsa tarvitsi tosin hieman apuvälineitä jotta homma onnistui...

Toinen mieleenjäänyt paikka oli ns. leivos-/jäätelöbaari jossa annokset olivat aikamoisia, lisäksi oli mielenkiintoista maistella paikallisia versioita erilaisista herkuista.

Tytöt kyllä jo tunnettiin kaupungilla viimeistään loppuviikosta koska naamansa olivat tulleet lehdistä kaikille tutuiksi. Myös samaan aikaan matkalla olleet suomalaiset turistit toki tunnistivat tytöt ja ahkerasti tultiin juttusille ja nimmareita kirjoitettiin.

Viimeisenä päivänä ohjelmassa oli tosiaan lähinnä kolmikon kuvauksia, tätä materiaalia tullaan näkemään enemmän hieman myöhemmin. Ensin lehdessä ja sitten netissä misssuomikuvapankissa hieman isompi setti.
Extraohjelmana ko. päivänä oli uusi kierros Välimerellä, tällä kertaa tosin aika lailla hulppeammissa puitteissa kuin ensimmäisellä kerralla. Tänne saimme kutsun alkuviikon cocktailtilaisuudessa. Otimme samalla hieman kuviakin, tosin tyttöjen piti taistella pahoinvointia vastaan koska merenkäynti oli hieman kovempaa kuin alkuviikosta. Hienosti kuitenkin meni ja muutamia upeita kuviakin saatiin.

Kaikenlaisia muitakin kiinnostavia kutsuja alkoi tytöille sadella mutta kaikkea ei ehtinyt millään toteuttaa eikö kaikissa paikoissa käydä, viikko meni nopeasti ja kotiinlähdön aika koitti.

Kaikenkaikkiaan aivan upea viikko, tällaista misssuomikolmikolla ei ole varmasti koskaan ennen ollut. Saa nähdä toteutuuko mitään vastaavaa tulevaisuudessa.. toivottavasti, tämä ei tosiaan ollut mikään aivan vähäinen palkinto menestymisestä Miss Suomi -kilpailussa. Myös itselleni tämä oli aikamoisen ainutlaatuinen kokemus.

Eli vielä kerran todella suuret kiitokset Matkatoimisto Deturille ja erityisesti Terhi Alanyalle joka jaksoi meitä paimentaa kaikkien kiireidensä keskellä.

Terv. Hans L.

perjantai 12. kesäkuuta 2009

Tyttömme Alanyan mediassa...

Viimeinen päivämme täällä alkamassa, viikko on mennyt nopeasti. Ensi yönä lähdetään takaisin kotimaahan jonne ehditään viikonloppua viettämään. Tänään vuorossa kolmikon kuvauksia koko päiväksi, aloitetaan luksusjahdilta jonne tytöt saivat kutsun maanantain cocktailtilaisuudessa joten eipä hassumpaa lokaatiota luvassa.

Median edustajia on roikkunut tyttöjen kintereillä eiliseen asti ja olen käsittänyt että ei heitä tänään kuvauksistammekaan tule puuttumaan. Miss Suomi -kolmikko on ollut ehdoton puheenaihe täällä Alanyassa tällä viikolla ja median huomio heitä kohtaan on aikamoista, meillä on pää aika lailla pyörällä asian suhteen. Saisiko Suomeen tuleva Miss Turkki -kolmikko lainkaan samanlaista suhinaa aikaan mediassa..? Tosin täällä kauneuskuningattaret ovatkin aikamoisia julkkiksia, paikalliset missit saavat kuullemma lähes automaattisesti näyttelijänduuneja sun muuta vastaavaa.
Tähän väliin voisikin laittaa muutamat otokset muutamista lehdistä joissa heistä on ollut mainintaa, lisäksi parit nettilinkit kaupan päälle. Televisiossakin heistä on ollut kuullemma juttua useaan otteeseen mutta sitä materiaalia ei sattuneesta syystä tähän saada. Joku kyllä lupaili toimittaa liikkuvaa kuvaa meille myöhemmin, jos niin käy niin laitetaan misssuomi -kuvapankkiin. Näistä matkakuvista tuleekin sitten aikanaan isompi setti tuonne kuvapankkiin, nyt tässä blogissa tarjoillaan ikään kuin maistiaisia.
"Lehtikuvien" lisäksi pitää toki laittaa yksi kuva jossa tytöt tutkiskelevat noita lehtijuttuja ja päivittelevät kuvissa kiinni olevia silmiään ja vastaavaa. Hmm, itsekin kyllä ihmettelen että eivätkö jotkut kuvaajakollegat sen enempää ottaneet kuvia että olisi saanut sellaisen ryhmäkuvan jossa kaikkien simmut ovat auki? Tuossa aikaisemmassa viestissä näkynyt kuvaajarivistö kun otti kuvia aika lailla paljon..
Tunnustan tosin että aikaisemmassa viestissä oleva kuvani jossa tytöt poseeraavat vt. kaupunginjohtajan kanssa on vahvasti photoshopattu. Ei siinä mielessä kuin yleensä ajatellaan vaan kyse on kuvien yhdistämisestä. Ehdin ottamaan vain kaksi kuvaa ko. tilanteessa ja toki sitten jälkeenpäin tarkastellessa niin että kummassakin kuvassa jollain silmät olivat kiinni tai räpsähtämässä eli kuva on sellainen jonka itse jätän aina julkaisematta. Onneksi olivat eri ihmisiä eri kuvissa joten sain tehtyä kuvat yhdistämällä yhden kunnollisen version..
Myös tyttöjen nimet näyttävät tuottavan vaikeuksia paikalliselle medialle, jos katsotte juttuja tarkemmin niin monenlaista versiota näkyy. Essin nimi osattiin ehkä parhaiten, muiden koko nimistä näkyy hauskoja versioita..
-------------
Tässä siis muutamia kuvia lehdistä sekä parit nettilinkit, joista ainakin osa on noiden lehtien verkkosivuja:
Useimmat edellisistä ovat toki turkinkielisiä sivuja. Sivuja voi kääntää vaikkapa Google Translate -palvelun avulla kopioimalla noita linkkejä sinne, joskin käännökset ovat aika lystikkäitä..

Tämä on todennäköisesti viimeinen pävitykseni täältä Alanyasta käsin, loppupäivä kun menee kokonaisuudessaan kuvailun parissa ja sitten jo lähdetäänkin matkaan. Kotimaasta tulee toki sitten vielä lisää tarinaa ja kuvia.

Terv. Hans





keskiviikko 10. kesäkuuta 2009

Lisää kuvia ja tarinaa Alanyasta!


No niin, taas uusi päivä kääntymässä iltaan täällä Alanyassa ja oli vähintään yhtä helteinen kuin edellisetkin. Huh..

Toissapäiväinen cocktailtilaisuus olikin suoraan sanoen menestys, nämä tyttömme maailmalla edustivat todella mallikkaasti ja keräsivät kehuja kaikilta läsnäolijoilta. Tytöt otti vastaan Alanyan vt. kaupunginjohtaja Kemal Babaoglu joka myös tämän viestin kuvissa poseeraa tyttöjen kanssa. Tilaisuus oli siis matkatoimisto Deturin ja Alanyan johdon järjestämä tilaisuus tyttöjen täälläolon kunniaksi. Paikalla oli Alanyan "kerma" ja koko johdon protokolla joten tytöillämme riitti kiinnostunutta ja kiinnostavaa juttuseuraa koko ajaksi.

Mediaakin tilaisuudessa riitti: useita paikallisia lehtiä, 2 paikallista tv-kanavaa eli Turkin "STT" sekä CNN. Saimme tänään käsiimme nipun paikallisia lehtiä, tytöistä oli kuvia ja tarinaa ainakin 11(!!) lehdessä. Näistä lehtijutuista tulee blogiin oma tarinansa myöhemmin..

Erikseen pitää kehua tyttöjen paikallisia kampaajia ja meikkaajia jotka hoitivat hommansa todella hienosti! Tyttöjen kampauksista vastasivat tämän viestin kuvassa näkyvät miehet eli Ahmet & Yilmaz & Adnan, jotka aika hauskasti olivat aika lailla lyhyempiä kuin pitkät missimme korkeissa koroissaan. Sehän ei toki heidän tahtiaan haitannut kun tyttöjä laitettiin kuntoon, homma hoitui ammattitaidolla ja tulos on upea.

Eilen päivällä oli vuorossa taas (yllätys yllätys) auringon ottamista ja lepäämistä, tällä kertaa Alanyan rannikkoa kiertävän aluksen kannella, muutamat kuvat tuoltakin tulossa. Illemmalla pidettiin pieni kuvaussessio jonka tuloksia näette varmasti myöhemmin.

Kuvissa näkyy myös "emäntämme" Terhi, joka on itse asiassa koko tämän matkan takana ja ansaitsee ehdottomasti tulla mainituksi tässä yhteydessä. Hän on hoitanut muutamia eteen tulleita, aikamoisen yllättäviäkin käänteitä varmalla ammattitaidollaan. Kaikki on mennyt 100% hienosti ja meistä kaikista on pidetty hyvää huolta! Erittäin suuret kiitokset Terhille sekä tytöiltä että itseltäni!

Olimme tänään myös käymässä Terhin kotona ja katsomassa hieman kuvamateriaalia kv -kauneuskisoista, osastoa "tee näin" ja "älä tee ainakaan näin" jne. Kisapuvustosta ja kaikesta mahdollisesta kisailuun liittyvästäkeskusteltiin tyttöjen kanssa.

Sitten mentiinkin jo paikalliseen äskettäin avattuun tacobaariin jossa syötiin ja juotiin hyvin. Henkilökunta viihdytti meitä erilaisilla esityksillään ja intoutuipa Lindakin taas mikrofonin taakse laulamaan saaden raikuvat suosionosoitukset ravintolavierailta! Tv -ryhmääkin taisi taas paikalla kiertää jos oikein näin.. tyttömmehän jo tunnetaan täällä kaupungilla koska naamat ovat olleet kaikissa lehdissä ja muussa mediassa.

Sellaista, palataan taas asiaan...

Terv. Hans