sunnuntai 13. huhtikuuta 2008

Sadun kilpakumppanien lista kasvaa pikkuhiljaa

Miss Suomi, Satu Tuomisto, matkaa muutaman kuukauden päästä Vietnamissa pidettäviin Miss Universe –kilpailuihin. Vastaansa Miss Suomemme saa kovia kisaajia ympäri maailman joista toiset ovat jo kiertäneet kansainvälisiä kilpailuja. Toiset taas ovat kovia ennakkosuosikkeja ja lähes varmoja semifinalisteja vain kisanauhassa lukevan maan perusteella. Lähestulkoon perinteeksi on jo muodostunut USAn ja Venezuelan missien semifinaalipaikka. Miss Universe –kisat pidettiin ensimmäisen kerran vuonna 1952. 55 vuoden aikana USAn edustaja on selvinnyt semifinaaliin 52 kertaa ja Venezuelan edustaja 34 kertaa.

USAn huikean semifinaalipaikkojen määrä selittynee helposti sillä, että Miss Universe –kisan organisaation alle kuuluu myös Miss USA –kilpailu. Vuodesta 1955 televisioitu Miss Universe –kisa koki notkahduksen katsojaluvuissa vuonna 1976. Kisan alkuvaiheilla katsojaluvut olivat vielä korkeat, mutta kun semifinalistit ohjelman ensimmäisellä puoliskolla julistettiin eikä USAn edustaja ollutkaan mukana, tästä suivaantuneina amerikkalaiset vaihtoivat nopeasti kanavaa. Kertoman mukaan kisat tuolloin lähettänyt CBS-televisioyhtiö ilmoittikin Miss Universe –organisaatiolle, että amerikkalaisedustajan on oltava tästä lähtien mukana, jotta katsojaluvut eivät toiste romahtaisi kesken kisan. Tämän jälkeen USAn edustaja onkin aina löytynyt kisan semifinaalista, kahta poikkeusta lukuun ottamatta. 1976 vuoden lisäksi ainoastaan vuosina 1999 ja 2002 ei USA ole semifinaaliin yltänyt. Ja tuolloin kisat eivät amerikkalaisia enää niin paljon kiinnostaneetkaan kuin kultaisilla vuosikymmenillä, joten väliäkös sillä.

Myöhään perjantai-iltana Texasin Crystle Stewart kruunattiin uudeksi Miss USAksi. Crystle taitaa taattuun amerikkalaiseen tyyliin lavatyöskentelyn sillä siinä ei paljon nöyristellä kun neiti ottaa catwalkin haltuunsa. Puhettakin pulppuaa suusta kuin saippuaa konsanaan. Miss USA –kisoja ennen Crystle oli jo kisannut ”muutamia” kertoja. Miss USA –kisassa on vuosittain 51 osanottajaa. Yksi edustaja kutakin USAn osavaltiota kohti (+District of Columbia). Jokaisen kisaajan on ensin pitänyt voittaa oman osavaltionsa titteli. Crystle otti osaa Miss Texas USA –kisaan viisi kertaa, ollen ensimmäinen perintöprinsessa vuosina 2007 ja 2006, kolmas perintöprinsessa vuonna 2005 ja semifinalisti vuonna 2003. Ja nyt viidennellä yrittämällään hänestä viimein tuli Miss Texas USA ja pääsi näin edustamaan Texasia Miss USA –kisaan. Joten ehkäpä Crystlen kohdalla on oikeutettua sanoa, että kova työ tuotti vihdoin hedelmää. Texas on yksi menestyneimmistä osavaltioista Miss USA –kisassa. Voittoja on siunaantunut yhteensä yhdeksän, joista viisi tuli peräkkäisinä vuosina 1985 – 1989.

Yksi kova kilpakumppani lisää Sadulle on siis valittu ja tuskinpa tarvitsee olla mikään meedio todetessaan, että uusi Miss USA on takuuvarma semifinalisti heinäkuussa järjestettävissä Miss Universe –kisoissa. Mielenkiinnolla kannattaa seurata myös Puerto Ricon, Venezuelan ja Dominikaanisen tasavallan edustajia. Nämä kolme neitoa kun olivat oikein Miss Universe organisaation kutsumina paikalla Miss USA –kisoissa. Keitä muita sitten kisaa Sadun vastustajina?

Katsasta jo valittuja edustajia kuvapankista täältä

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

milloin se satu esittelee omia pukujaan, kun ei jaksais enää odottaa;) tuo miss usa oli ihan hirveä ainakin tuossa kuvassa, mutta puku oli hieno. Kannattaa sadunkin ottaa tuollaisista puvuista mallia. Tummakun on nii valkoista ja avaraa päälle. millaisia kuvia muuten sadusta lähetetään miss universum kilpailuihin?

Heidi kirjoitti...

Satu kokoaa parhaillaan kisapuvustoaan. Kyllä niitä varmasti kuvataan lehtien sivuille kun iltapuvut ja kansallispuku ovat valmiit. Miss Universe -kisoihin Sadusta lähetetään kuvia joita otettiin kuvaussession yhteydessä kuukausi sitten. Eli kyseessä siis Olli Pekosen ja Hannu Eskelisen ottamia kuvia.