tiistai 17. kesäkuuta 2008

Miss Universum 2008 -kisa starttaa

Ensimmäiset Miss Universe 2008 -kisaajat ovat jo saapuneet Vietnamiin, jossa kisa tänä vuonna pidetään. Kisan finaali on 14.7.
Tänään kisapaikalle on saapunut noin puolet kisaajista, joita on kaikkiaan 81.
Vietamilaispoika sai suukon Miss USA:lta.

Myös Miss Suomi Satu Tuomisto saapui tänään.

Loput kisaajat saapuvat huomenna ja ylihuomenna. Kisan ohjelma alkaa perjantaina.
Pohjoismaista ovat jääneet pois Islanti ja Ruotsi. Kisaisäntämaa Vietnam osallistui viimeksi vuonna 2005.

Kaikki kisaajat ovat nähtävissä virallisilla sivuilla http://www.missuniverse.com/
linkki suoraan kisaajiin: http://www.missuniverse.com/delegates/2008/files/AL.html
Siellä voi edetä kisaajasta kisaajaan next-painikkeella.
Nyt siellä on heistä ennen kisaa otetut satunnaiset kuvat, jotka tulevat vaihtumaan aikanaan paikan päällä otettaviin virallisiin kasvokuviin. Jokaisen kohdalle tulee myös linkki muihin virallisiin kuviin: iltapuvussa, uima-asussa ja vapaa-ajan asussa. Jokaisen kisaajan haastattelu myös videoidaan. Niissä he vastaavat samoihin kysymyksiin ja videot tulevat myös tuonne viralliselle sivulle jokaisen kohdalle kuten myös aikanaan preliminäärissä kuvattavat esiintymiset iltapuvuissa ja uima-asuissa.

Kisa on siis kuukauden mittainen tapahtuma monine ohjelmineen. Kisaajat vierailevat eri paikoissa ja nähtävyyksillä Vietnamissa, osallistuvat moniin illallisiin, hyväntekeväisyys- ja show-tapahtumiin. He esiintyvät muotishowssa. Ohjelmassa on myös Vietnamin presidentin ja pääministerin tapaamistilaisuus. Siellä jokainen luovuttaa lahjan omasta maastaan.
Ohjelma on siis tiukka ja välissä sitten ovat ne virallisten kuvien/haastattelujen kuvauksetkin. Finaalitapahtuma pitää myös harjoitella ja siihen on varattu finaalin edellinen päivä. Virkistystä tuo varmasti rantapäivä, mutta ei sekään ole pelkkää lepoa, sillä kuvaajat hyörivät sielläkin ympärillä kuten kaikissa tilaisuuksissa. Mielenkiintoinen tapahtuma on kansallispukukatsaus, jossa valitaan paras kansallispuku.

Omasta kuvagalleriasta löytyy myös kuvia kisaajista täällä

Ei kommentteja: