maanantai 12. syyskuuta 2011

Miten käy Pian?Tänään Brasilian Sao Paulossa kruunataan uusi Miss Universum. Kolmen viikon kisaruljanssi on takana ja viimeiset päivät ovat kuluneet harjoituksissa. Kilpailu alkaa aamuneljältä Suomen aikaa. Miss Suomi, Pia Pakarinen on edustanut maatamme hienosti ja herättänyt monilla ulkomaalaisillakin foorumeilla keskustelua, että josko vihdoin, monen vuoden tauon jälkeen nähtäisiin taas Suomen edustaja semifinaaleissa.

Kilpailu on kuitenkin kovaa ja kun mukana on 89 eri maan edustajat, ei semifinaalin pääsy ole kenellekään itsestäänselvyys. Ei enää edes USAlle eikä Venezuelalla, sillä kummankin maan edustajat karsiutuivat semifinaalista viime vuonna. Miten mahtaa tänä vuonna käydä? Kansainvälisten missisivustojen suosikista ei ole torstaisen preliminäärikisan jälkeen epäselvyyttä; Malesian Deborah Priya Henry hurmasi lähestulkoon kaikki missiasiantuntijat varmalla esiintymisellään. Kreikan Iliana Papageorgiou sen sijaan on ykkössuosikki Euroopan mantereelta. Ennen kisaviikkoja vahvana pidetty Alankomaiden Kelly Weekers oli preliminäärikisan jälkeen monille pettymys ja neidon kannatus onkin laskusuunnassa. Suomen Pia Pakarista pidetään edelleen yhtenä kisojen kauniskasvoisimpana, mutta Pian "ihan kiva mutta vaisu" esiintyminen hieman epäilyttää monia, jotka toivoisivat Suomelle semifinaalipaikkaa. Kiinan Luo Zilin on edelleen yksi ennakkosuosikeista eikä tätä asemaan ainakaan heikentänyt hänen pomminvarma esiintyminen preliminääreissä.

Malesia, Kreikka ja Kiina
Ennakkoon ehkä kisojen suurin suosikki oli USAn Alyssa Campanella, mutta kisaviikkojen aikana hänen riutunutta olemustaan on kummaksuttu suureen ääneen myös yhdysvaltalaisilla missifoorumeilla. Kesäkuussa Miss USAksi kruunattu Alyssa on laihtunut entisestään ja monien mielestä jo liian paljon. Australian Scherri-Lee Biggs on ollut monien suosiossa kisaviikkojen ajan ja Puerto Ricon Viviana Ortiz on ollut vedonlyöjien mieleen, kuten Puerto Ricon missit yleensäkin ovat.

USA, Puerto Rico ja Australia
USAn Alyssa Campanella, liian laiha missiksi?
Kuvat: Miss Universe org.

Ei kommentteja: