keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Sara, ihanko oikea ennakkosuosikki?


Oli kyseessä sitten missikisat, euroviisut, jääkiekko, mäkihyppy, formulat niin Suomihan on aina ennakkosuosikki, eikö? No ainakin jos uskoo median kirjoittelua. Mutta tällä kertaa, Sara Chafakin kohdalla, kyseessä ei ole ollut pelkkä median rummutus.

Suomen missejä on aina pidetty kauniina. Maailman missisivustoilla on kilvan kehuttu edustajiemme kauneutta ja ennakkokuvien perusteella Suomi on menestynyt sivustojen äänestyksissä ja top-listauksissa. Mutta kun alkukarsinta on ollut ohi, tuo kaikki on muuttunut. Kilpailu on kovaa ja pelkkä "on se kaunis" ei enää riitä. Isot missimaat marsittavat lavalle rautaisia ammattilaisia, jotka esiintyvät sellaisella itsevarmuudella, että siinä on pienemmät missimaat monesti hätää kärsimässä. Alkukarsinnassa missikandidaatit esiintyvät tuomaristolle bikini- ja iltapukukierroksella. Silloin on tehtävä vaikutus, silloin ei enää riitä "kaunis, mutta vaisu" esiintyminen. Silloin on oltava unohtumaton. Tuomaristo tekee silloin päätöksensä ja arvioi kilpailijat.

Vaikka Saraa hehkutettiin jo ennen kilpailua kansainvälisillä missisivustoilla, itse kisan aikana tuo hehkutus on tuplaantunut, ellei peräti triplaantunut. Ja Saran esiintyminen alkukarsinnassa sekä seuraavan päivän kansallispukunäytöksessä oli täysin vertailukelpoinen kovien missimaiden edustajien kanssa. Koskaan aiemmin ei Suomen missi ole noussut alkukarsinnan top15- listoille missisivustoilla. Tänä vuonna siihenkin saatiin muutos. Missifanien sivustoista suurin, Missosology, valitsi Saran esiintymisen iltapukukierroksella TOP 15 -listalleen
Jo aiemmin sivusto kommentoi Saran esiintymistä seuraavasti:

Then came out Miss Finland Sara Chafak with full confidence. She looks like a Barbie doll in here with wet hair look and a gown that is unique. Truthfully the gown is a love-hate piece but we have to admit Sara carried it well. I guess it was a tactic to make sure Sara stands out and I think it was a success. 
(Sitten lavalle saapui Miss Suomi, Sara Chafak täynnä itseluottamusta. Hän näyttää ihan barbinukelta wethair-lookissa ja uniikissa iltapuvussa. Rehellisesti sanottuna iltapuku on rakkaus-viha luomus, mutta on myönnettävä, että Sara kantoi sen hyvin. Ehkä se oli taktinen veto, jotta Sara erottuisi joukosta ja se onnistui.)

Netin vanhin missisivusto, Global Beauties puolestaan valitsi alkukarsinnan jälkeen Saran top15 -listalleen molemissa osioissa. Niin bikini- kuin iltapukukierroksellakin.

Youtube'ssa Saran virallinen profiilivideo on kerännyt kaikista kilpailijoista viidenneksi eniten katseluja. Tähän asti katselukertoja on kertynyt jo huimat 93 000. Vain Filippiinit, Indonesia, Venezuela ja Thaimaa ovat edellä.

Hienoja huomionosoituksia, toki. Mutta tarkoittaako tämä nyt sitten virallisesti ennakkosuosikin asemaa? No, se riippuu siitä kuinka uskottavina itse kukin pitää maailman fanisivustoja, erilaisia toplistauksia ja youtubetilastoja. Mutta joka tapauksessa on sanottava, että tällä kertaa edustajamme on herättänyt huomiota läpi koko kilpailun ja ei ole unohtunut alkukarsinnan jälkeen.

Ja tarkoittako mikään edellä olevista varmaa menestymistä itse kisassa? Ei tietenkään. Tuomarit ovat tehneet omat päätöksensä, Miss Universe -organisaatio on myös omat valintansa tehnyt (Organisaatio valitsee itse perinteisesti semifinalisteista viisi) ja myös nettiäänestäjät ovat valintansa tehneet. Kisojen virallisen sivuston nettiäänestys on nyt päättynyt.

Kuka voittaa Miss Universumin kruunun? Pääsekö Suomi ja edustajamme Sara Chafak semifinaaliin? Se selviää ensi yönä. Miss Universe 2012 -kilpailu alkaa ensi yönä meidän aikaa kolmelta. Joten ensi yö jännitetään :)

Kuvat: HO/Miss Universe Organization L.P., LLLP

Ei kommentteja: