torstai 13. elokuuta 2009

Miss Maailma Suomi 2009 valitaan 28.8.2009Miss Maailma Suomi -kilpailu lanseerattiin elokuussa 2007 etsimään Suomelle sopivaa edustajaa Miss Maailma -kilpailuun. Miss Maailma on eräänlainen hyväntahdon lähtettiläs, joka uljaan ulkomuodon lisäksi voi osoittaa erinomaisuuttaan perinteisten "hyveiden", kuten urheilun ja kulttuurin saralla. Miss Maailma -finaaliin voi nimittäin ponkaista voittamalla kilpailuun kuuluvat Sport-, Talent-, tai Beauty with Purpose (vapaasti suomennettuna "kaunis päämäärä") -osakilpailut.

Tänä vuonna Suomen Miss Maailma -karsinta järjestetään Viking Exprs -laivalla. Finaaliin on karsittu kilpailijoita osakilpailukiertueen ja valokuvakarsinnan kautta. Joukossa on missikilpailuiden aktiiviseuraajille varsin tuttuja kasvoja, mutta jokunen uusikin kasvo on löytänyt tiensä finaaliin.

Kilpailijakaarti on varsin nimekäs. Onna Kare ja Anniina Makkonen ovat peräkkäisten vuosien Hymytyttö-voittajat 2008 ja 2009, Johanna Alitalo on Pitsimissi 2008 ja Veera Lähteenmäki Veturi-neito 2008. Heli Kuhlberg nähtiin maaliskuussa Miss Suomi -finaalissa ja Sabina Martin viime vuonna Miss Maailma Suomi -finaalissa. Tiia-Maria Hahtola, Anniina Jokinen ja Aino Koukku ovat tuoreita mallikasvoja ensimmäisessä valtakunnallisessa missifinaalissaan. Jonkinlaisena mustana hevosena kilpailuun lähtee takavuosien missikonkari Sanna Kankaanpää. Tulossa on siis jännittävä kilpailu!

Ei kommentteja: