keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Kaksoisvoitto Pirkanmaalle Miss Suomi 2008 kisassa


Pirkanmaa, joka oli Miss Suomi 2008 kisassa vahvasti edustettuna, sai kaksoisvoiton. Satu Tuomisto Akaasta ja Susanna Mustajärvi Tampereelta jäivät vierekkäin odottamaan, kumpi heistä kisan voittaa, kun Oulun tyttö Jaana Taanila oli julistettu toiseksi perintöprinsessaksi. Tilanne ei kuitenkaan ollut uusi, sillä vuonna 1966 Pirkanmaa kahmaisi myös kaksoisvoiton, kun tamperelaiset Satu Östring ja Marita Gellman sijoittuivat kärkeen. 18 vuotta ehti kulua edellisestä pirkanmaalaisvoitosta, kun Tiina Vierto kruunattiin Miss Suomeksi vuonna 1990. Mukava yhteensattuma on se, että nyt valittu Miss Suomi Satu Tuomisto ja Miss Suomi 1990 Tiina Vierto ovat samalta paikkakunnalta: Akaasta. Tiina Vierron kotipaikka oli Toijala ja Satu Tuomiston on Viiala. Akaan kaupunki syntyi, kun Toijalan kaupunki ja Viialan kunta yhdistyivät 1. tammikuuta 2007.

Oli aivan huikeaa onnitella uutta Miss Suomea, sillä tutustuin Satuun ensi kerran keväällä 2006 muotinäytöksessä. Otin pari kuvaa ja kehoitin osallistumaan missikisoihin. Jo sitten kesällä 2006 Satu osallistuikin ja voitti Miss Tampere Open-kisan. Ja nyt Sadun hiuksille painettiin se kaikkein kirkkain kruunu. Nyt matka jatkuu kohti Miss Universum-kisaa!
Säteilevän Sadun voitoa täydensi sitten ladymaisen herttainen Susanna. Toivottavasti Susannalle löytyy sopiva kisa: se voisi olla Miss International.
Uskon molempien pirkanmaalaismissien menestymiseen kv-kisoissa. Jo nyt on maailmalla huomattu tämä kaunis kaunotarkaksikko. Palaute on ollut erinomaista (siitä myöhemmin lisää).

Ei kommentteja: