keskiviikko 6. helmikuuta 2008

Pohjois-Suomen missit


Kuva: Jaana Taanila MS08 2. pp ja Joanna Väre MS07 2. pp


Pohjoisen likka Jaana Taanila Oulusta, tarkemmin Haukiputaalta, toi Pohjois-Suomeen menestystä Miss Suomissa pitkästä aikaa. Jaana sijoittui toiseksi perintöprinsessaksi, edellinen pohjoiseen tullut titteli oli myös 2. pp, kun Henna Ylilauri Lumijoelta pärjäsi vuonna 2004.

Miss Suomi-finaalissa on ollut mukana 2007 Henna Linné Oulusta, 2006 Rosa-Maria Malvalehto Rovaniemeltä, 2004 Anne Soininen Kiteeltä, 2003 Emilia Lonnakko Rovaniemeltä, 2002 Kaisa Jaako Ylitorniosta jne. melkein joka vuosi kymmenen parhaan joukossa on ollut joku pohjoisen likka mukana, mutta menestys on jäänyt heikoksi, sillä viime vuosina Miss Suomeksi on kruunattuna vain Suvi Miinala Kemistä vuonna 2000. Toiset pohjoisemmat missimme ovat 1979 Päivi Uitto ja 1978 Seija Paakkola, kumpikin Oulusta.

Uskon, että meillä täällä pohjoisessa kasvaa monia kaunottaria, mutta onko matka liian pitkä kisailemaan Etelä-Suomeen misseydestä. Prosenteissa ero on suuri, kun finaalissa 9 missiä on alempaa kuin Vaasa ja Kuopio. Jään kaipaamaan niitä vanhoja kisoja, joissa jokainen kaupunki valitsi oman kaunottarensa. Miss Kajaani, Miss Oulu, Miss Kuopio ym. siitä sitten he saivat kutsun mukaan Miss Suomiin ja usein myös heidän 1. perintöprinsessa.


Onnea Jaanalle ja mukavia missimuistoja sekä menestystä tulevissa koitoksissa. Ainakin catwalk on paikka minne Jaana päätyy, sillä liikkuminen on kissamaisen sulavaa ja se tehokas hymy kun valaisee niin siinä häikäistyy katsojat! Tuleva tuttu tv-mainoksista, povaan minä, on tämä Jaana, jota vertaan vuoden -77 2. pp:aan Marianne Åströmiin, joka pysyikin mainoskuvissa vuosikausia!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kitee ei ole pohjoisessa. Sehän on Jyväskylän eteläpuolella! Muuten loistava blogi :)