lauantai 2. helmikuuta 2008

Katsaus kommenteista maailmalta Miss Suomi 2008 finalisteista

Maailman forumeilla internetissä otetaan kantaa myös Miss Suomi 2008 kilpailuun. Sillä maailmalla on paljon innokkaita missifaneja, jotka seuraavat silmä kovana eri maiden valintaprosesseja ja valitsevat omia suosikkejaan.

Katsotaanpa mitä siellä kirjoitellaan!

Meksikolaisella forumilla innostuttiin myös keskustelemaan Suomen menestyksestä Miss Universum -kisoissa kautta aikojen ja kerrotaan vuosiluvuin sijoituksista. Armi Kuusela ja Anne Pohtamo mainitaan nimeltä. Etsitään syitä viime vuosien heikkoon menestykseen. Suomalaiseen naiskauneuteen uskotaan edelleen. Joku kirjoittaja sanookin, että viime vuosien Miss Suomet ovat olleet toki kauniita. Mutta heidän stailauksensa ja vaatetuksensa ovat olleet epäonnistuneita. Kirjoittaja näkee yhtenä syynä myös hyvien kuvien puutteen.
Monissa forumeissa kiinnitetäänkin huomiota tämän vuoden hyvään kuvasatoon ja kuvien tasoon. Erityisen maininnan saavat kasvokuvat missikorteissa meksikolaisella forumilla, ettei ole photoshopilla luotu harhakuvia, ei peitelty. Valokuvaaja on katsonut todellista kauneutta.
Kirjoittaja toivoo tämän suuntauksen olevan tulevaisuuden linja missikuvauksessa ja valittaa nykyään nähtävää yliphotoshoppattua linjaa. "Me gustaron muchisimo estas fotos."
Kehyskuvasarja saa kehuja Ranskasta: "Jolie sur cette photo j'aime beaucoup."

Eräs kirjoittaja on sitä mieltä, että suomalaisen ja pohjoismaalaisen missin pitää olla vaaleahiuksinen ("extremely pale blonde hair"), koska edustetaan myös maata. Brunetet hän karsisi kisasta pois vaikka he olisivat erityisen kauniita. No, hetken väittely ja keskustelu forumilla asiasta syntyi.

Keskustellaan myös siitä, että suomalaisten kisaajien vartalot ovat luonnollisissa mitoissaan, koska Suomessa on kisaajilta kielletty kauneuskirurgia. Se nähdään syynä hieman paksuhkoihin vyötärönmittoihin joidenkin kohdalla.

Menestystä Miss Universum kisaan povataan.
Suomalaismenestys nähdään esim. brasilialaisforumilla hyvin mahdollisena sitten 70-luvun: "Mas a Finlândia está longe de ser a mega-potência que foi até os anos 70."
Kisan tasoa kehutaan kautta linjan ja se saa kirjoittajat toivomaan eurooppalaisten menestystä Miss Universum-kisassa: hyvin todennäköisesti se olisi suomalaismissi!
Toki vastakkaisiakin mielipiteitä on ja joku ei löydä yhtään mieleistä kisaajaa, mutta tämä on tänä vuonna hyvin pientä vähemmistöä.
Hyvää tasoa kuvastaa myös se, että forumeilla nostetaan kisaajista monta nimeä esiin: kärjessä Satu, Johanna ja Susanna, myös mainitaan: Jenna, Mariel, Åsa, Hanna-Maria, Katariina ...
Katariinan nimi nousee esiin Ranskassa.

Hanna-Marialla (kuvassa)
on Puolassa ihailija, jolle hän tuo mieleen Miss Baltic Sea & Skandinavia 2007 Dorota Gawronin. Hanna-Maria nähdään myös nukkemaisena kaunottarena.

Muita mielleyhtymiäkin kisaajissa nähdään:

Johannassa nähdään Britney Spears ja Marion Cotillard.

Jaanaa verrataan Emilia nukkeen ja hänessä nähdään myös japanilaisia piirteitä.

Susanna tuo Meksikossa mieleen heidän menestyneen missinsä Laura Elionzon (Miss Universun 2005 kisan 3. pp) Susannassa nähdään myös Sveitsin Lauriane Gilliéron (Miss Universumin 2006 kisan 2. pp).

Ranskan forumilla Katriinaa verrataan kuvien kera Lisa Kudrowiin.

Keskustelu jatkuu.
Uusi keskustelu viriää sitten voittajasta ja perintöprinsessoista. Teen sitten uuden katsauksen tulosmielipiteistä maailmalta.

Ei kommentteja: