perjantai 8. tammikuuta 2010

Finalistiprofiili 2: Viivi SuominenNumerolla 2 tämän vuoden Miss Suomi -kisaan lähti turkulainen Viivi Suominen. Hieman värikkäämpien kisasiskojensa varjoon lehtikirjoittelussa jäänyt Viivi edustaa vaalean tyttömäistä, lämpimästi hymyilevää missityyppiä, jolla on tässä kisassa kunniakkaat perinteet. Kisan pisimpiin kuuluva Viivi on tätä kisaa ennen ehtinyt menestyä myös toisessa hyvin perinteikkäässä koitoksessa, Seuran Aurinkotyttö -kisassa, jossa hän tuli 2007 1. perintöprinsessaksi.

Vaikka varsinaista kauneuskisakokemusta ei Viivillä Aurinkotyttö -kisaa lukuunottamatta ole, kauneudenhoito- ja muotialat sinänsä eivät ole hänelle vieraita. Viivi opiskelee nimittäin Turun AMK:ssa estenomiksi, vieläpä samalla kurssilla kuin viime vuoden finalisti Noora Salo. Hän on tehnyt Aurinkotyttö -menestyksen jälkeen mallintöitä niin kameran edessä, näytöksissä kuin ihmisläheisissä pr-tehtävissäkin.

Viivi uskoo, että hänen mallinkokemuksestaan olisi hyötyä myös siinä tapauksesta, että hänestä tulisi uusi Miss Suomi. Jos kisasta olisi tuomisina edustuspaikka kansainväliseen kisaan - Universeihin tai muualle - hän valmistuisi edustusmatkaan ottamalla selvää siitä, mitä kisassa vaaditaan, ja treenamalla sitten sekä henkisesti että fyysisesti. Esikuvakseen missinä Viivi mainitsee vuoden 1999 Miss Suomen ja Miss International Beautyn 2. perintöprinsessan Saija Palinin, joka ei voittanut vuonnaan, mutta joka on hyödyntänyt saamansa julkisuuden niin, että hänet muistetaan edelleen.

Kysyttäessä tähän astisen elämänsä tärkeimmästä saavutuksesta Viivi nimeää epäilemättä opiskelupaikan saamisen koulutusohjelmasta, johon ei ole helppo päästä. Kauneudenhoitoala on selkeästi lähellä Viivin sydäntä, sillä hän näkee itsensä kymmenen vuoden kuluttua, siis 32-vuotiaana, ehkä jo perheellisenä, mutta vahvasti mukana työelämässä.

Lopuksi Viivi toteaa, että kansan tulisi äänestää häntä Miss Suomeksi, jos he haluavat huumorintajuisen, helposti lähestyttävän, iloisen ja kaikkien kanssa hyvin toimeen tulevan kruununhaltijan.

Ei kommentteja: