lauantai 9. tammikuuta 2010

Finalistiprofiili 4: Heidi Myllylä


Tämän vuoden sangen pääkaupunkilaisseutupainotteisessa finalistikaartissa pohjoisempaa Suomea edustaa Ylivieskasta kotoisin oleva, Vaasassa englannin kielellä matkailualaa opiskeleva Heidi Myllylä. Iltapäivälehdistössä on herättänyt mielenkiintoa Heidin sukulaisuussuhde hiihtäjä Mika Myllylään ja selviytyminen Kauhajoen koulutragediasta. Mutta ainakin pohjoispohjalaisille on lienee tärkeintä "oman tytön" mukanaolo valtakunnan tärkeimmässä kauneuskisassa, meille missifaneille verrattain tuoreen kasvon pääsy näinkin pitkälle.

Heidi osallistui Miss Suomiin jo viime vuonna kuvakarsinnan kautta. Hänet kutsuttiinkin semifinaaliin, mutta ei hän ei tuolloin päässyt paikalle. Tietty kokemattomuus näissä kuvioissa kuvastuu Heidin lyhyissä, selkeästi pilke silmäkulmassa annetuissa ja epäsovinnaisissa vastauksissa. Kysyttäessä esikuvaa missimaailmassa Heidi nimeää varmistettuaan ensin suosikkinsa todella olleen missin Riitta Väisäsen, koska tämä on edelleen kaunis. Mainitseepa Heidi erityisesti Riitan upeat kulmakarvat. Kun kysyn, kuinka hän valmistautuisi kansainväliseen kisaan, vastauksena on fyysinen valmistautuminen kuntoilun muodossa ja henkiseltä puolelta yksinkertaisesti "hengittäminen rauhallisesti".

Voimakas esiintymisvietti Heidillä kuitenkin tuntuu olevan. Hän pitää suurimpana saavutuksenaan elämässään esiintymispelon voittamista ja toteaa myös näkevänsä itsensä kymmenen vuoden kuluttua työskentelemässä esiintymisen parissa. Toki perheen perustaminenkin on suunnitelmissa.

Heidi arvelee, että kansa saattaisi äänestää häntä Miss Suomeksi, koska hän on joukon ainoa "tumma tumma" kisaaja. Tällä Heidi viitannee siihen, että hänen hiusten, silmien ja ihonvärinsä on todellakin tämän vuotisista finalisteista lähimpänä vaikkapa Satu Tuomiston ja Anna-Liisa Tiluksen lumikkimaista tummuuttaa.

Ei kommentteja: