sunnuntai 10. tammikuuta 2010

Finalistiprofiili 6: Viivi Pumpanen
Tämän vuoden Miss Suomi -kisan ehdoton ennakkosuosikki selvisi myös niille suomalaisille, jotka eivät seuraa kisaa kuin iltapäivälehtien kansista viimeistään finalistikymmenikön julkaisua seuranneena päivänä. Numerolla 6 kilpaileva Viivi Pumpanen oli saanut näyttävästi tilaa sekä Iltasanomien että Iltalehden loppiaisnumeroiden kansissa. Missikilpailuja lähemmin seuraaville Viivin mediamenestys ei tullut ylltätyksenä. Hallitseva Miss Helsinki on tähdännyt missihuipulle Suomessa harvinaisella, jopa ainutlaatuisella, määrätietoisuudella.

Kissansilmäinen Viivi on Miss Suomi -finalisteista lyhin, mutta korvaa lavalla ja missirivistössä puuttuvat sentit rautaisen kokemuksen tuomalla itsevarmuudella. 21-vuotias neito on aloittanut mallintyöt jo 8-vuotiaana lapsimallina. Myöhemmällä iällä hän on käynyt mallintöissä Espanjassa asti, ja kouluttaa nykyään jo itse Fashion Modelin uusia malleja. Viivi mainitseekin mallin ja kouluttajan - tehtävän, jossa hän on tottunut puhumaan kymmenien ihmisten edessä kerrallaan - kokemuksensa vahvana valttinaan kisassa. Missin edustustehtävistäkin Viivi on saanut makua Miss Helsinki -tittelin myötä.

Missiesikuvaa kysyttäessä Viivi nimeää epäröimättä Lola Wallinkosken os. Odusogan. Ihailu on molemminpuolista, sillä Lola on nimennyt Viivin Miss Suomi -suosikikseen, ja jopa perustanut Viiviä tukevan Facebook-ryhmän. Lolassa Viivi ihailee tämän voimakasta luonnetta ja sitä, kuinka tämä on pystynyt pysymään esillä ja esikuvana vielä pitkään Miss Suomi -voittonsa jälkeen. Viivistä on hienoa, että Lola pystyy edelleenkin kääntämään 14 vuoden takaisen tittelinsä töiksi.

Viivi näkee selkeästi itsensä kulkemassa Lolan jalanjälkiä, sillä hänkin toivoo olevansa 10 vuoden kuluttua menestyvä ex-missi ja mukana organisoimassa missikisoja. Sen sijan elämänsä tähän astista kohokohtaa Viivi ei pysty yksiselitteisesti nimeämään. Hän on nimittäin edennyt eteenpäin askel askeleelta, jolloin jokainen saavutus on tuntunut aikanaan suurelta.

Kansainväliseen kisaedustukseen Viivi toteaa valmistautuneensa jo Miss Helsinki -kisasta palkintona tullutta Miss Hawaiian Tropic -edustusta silmällä pitäen. Valmistautuminen on pitänyt sisällään sponsoreiden hankintaa esimerkiksi hiusten-, ihon- ja kynsienhoitoon. Viivillä on myös ollut personal trainer, ja hän on syönyt terveellisesti. Henkisellä puolella tukena ovat olleet perhe ja ystävät.

Kansan Viivi toivoo äänestävän itseään Miss Suomeksi, koska hän on aito ja luonnollinen, vahva persoona. Hän uskoo myöskin, että pystyy vakuuttamaan äänestäjät sopivuudestaan Miss Suomeksi kiertueella kokemuksellaan ja innostuksellaan tavoiteltavaan tehtävään.

Ei kommentteja: