lauantai 9. tammikuuta 2010

Finalistiprofiili 3: Essi Hellstén


Iltapäivälehtien yleisöäänestyksissä on vaaleiden kaunottarien lisäksi tänä vuonna menestynyt hyvin tummakutrinen, näyttäväpiirteinen Essi Hellstén. Numerolla kolme kisaava Essi on paitsi vielä hallitsevan Miss Suomen kaima, jo itsekin tittelinhaltija. Hänet valittiin Suomen Neidoksi syksyllä 2007, mutta tuolloin edustuspaikka Miss World -kisassa jäi saamatta, koska edustaja valittiin kokonaan uudessa, tarkoitusta varten perustetussa kisassa. Missifanit ovat odottaneet naisellista Essiä takaisin kauneusmittelöihin jo pidempään. Nyt nähdyn perusteella tauko kisailusta on kannattanut. Kaksi ja puoli vuotta, joiden aikana Essi on tehnyt lähinnä mallintöitä, ovat kypsyttäneet lupauksia antaneesta tytöstä aikuisemman kaunottaren.

Hieman ujolta ja pohdiskelevalta parhaillaan personal traineriksi opiskeleva yo-merkonomi edelleen vaikuttaa vastaillessaan Misssuomibloggareiden kysymyksiin. Helpoiten vastaus löytyy kysymykseen esikuvasta missimaailmassa: Janina Fry os. Frostell oli aikanaan Essin tapaan Suomen Neito, joka ihastutti naisellisilla muodoillaan. Yhteistä löytyy enemmänkin, sillä Janinan tapaan Essi laulaa, ja soittaapa vielä pianoa ja kitaraakin. Miksikään yhden huumorimielellä tehdyn sinkun "laulavaksi missiksi" Essistä ei kuitenkaan olisi. Hän ottaa musiikin niin vakavasti, että näkee itsensä kymmenen vuoden kuluttua työskentelemässä nimenomaan sen parissa. Elämänsä tämän astisista saavutuksistaan suurinpa Essi pitää vielä - nuoruuden huomioiden ymmärrettävästi - muuttoa pois lapsuudenkodista omaan asuntoon.

Valttinaan Miss Suomen tehtävissä Essi näkisi sekä musiikkiharrastuksesta että mallintöistä saadun esiintymiskokemuksen. Personal trainerin opinnot taas auttaisivat fyysisessä valmistautumisessa mahdolliseen kansainväliseen kisaedustukseen. Henkisessä valmistautumisessa Essi keskittyisi kielitaidon hiomiseen.

Terveisinään äänestävälle kansalle Essi toteaa, että hän oli hyvä Miss Suomi, koska on oma itsensä, eikä esitä mitään roolia.

Ei kommentteja: