tiistai 17. helmikuuta 2009

Finalisti-profiili 1: Elsi Suolanen


Elsi Suolanen kehrää Optiparin studioilla kameran edessä kuin kissa. Menossa ovat Miss Suomi –finalistien viralliset kuvaukset. Elsiä ei tarvitse paljon ohjata eri poseerauksiin, ammattilaisen ottein tämä 19-vuotias helsinkiläinen vaihtaa asennosta toiseen. Hätkähdyttävästi näyttelijä/laulaja Nadia Björliniä muistuttava Elsi olisi ammattimaisen otteensa vuoksi varmasti helppo ja mieluinen kuvattava myös Miss Universum –kisoissa, jossa tuleva Miss Suomi maatamme tulee edustamaan.

Elsi Suolanen on ylioppilas, jonka tähtäimessä on matkailun tai fysioterapian opinnot. Ylioppilaslakin saaminen on hänen suurin saavutus tähän mennessä sen lisäksi, että on pysynyt terveenä. Kymmenen vuoden kuluttua Elsi näkee itsensä omassa talossa perheen ja koiran kanssa. Ja urallaan hän on edennyt, vaikka täyttä tietoa tulevaisuuden ammatista ei vielä olekaan. Nuorella naisella on vielä kaikki suunnat avoinna.


Elsin esikuva missimaailmasta on Suomen toinen ja toistaiseksi viimeisin Miss Universum vuodelta 1975, Anne Pohtamo. Elsiin on tehnyt vaikutuksen Annen klassiset piirteet sekä vaikuttava persoona.

Elsi uskoo, että hänelläkin olisi mahdollisuudet pärjätä kansainvälisissä kisoissa. Hän on myös varma, että Miss Suomen tehtävät hoituisivat häneltä ansiokkaasti. Kisakokemusta on kertynyt aiemmin vain Miss Maailma Suomen osakisasta.


Elsin mielestä hallitseva Miss Suomi, Satu Tuomisto on hoitanut missivuotensa mallikkaasti ja hän pyrkisikin samaan linjaan voiton osuessa kohdalle. Tanssiharrastus on tuonut esiintymisvarmuutta ja hallintaa kroppaan, joidenka Elsi uskoo olevan eduksi Miss Suomen työtehtävissä. Oman syntymävuoden Miss Suomi (Elsi on syntynyt 1989 jolloin Åsa Lövdahl oli voittaja) ei tule mieleen, vaan Elsi veikkaa Armi Kuuselaa. Ei mennyt kuin muutamalla vuodella pieleen, mutta Armihan on meille suomalaisille aina ajankohtainen ja tuore, onhan hän historian ensimmäinen Miss Universum, jonka kauneus ei ole katoavaista.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Niin ei mennyt kuin muutamalla vuodella (vuosikymmenellä) pieleen Elsin veikkaus ja lisättäköön, että Armi Kuusela ei ole ollut edes Miss Suomi vaan Suomen Neito 1952. Sama tyttö luuli myös Jutta Urpilaista näyttelijäksi. Toivon, että ensi vuonna näiltä ehdokkailta vaadittaisiin edes auttavaa yleissivistystä! Come on!

Heidi kirjoitti...

Niin, mikä onkaan yleissivistystä. Missin tunnistus, poliitikot, urheilijat? Kuinkahan moni poliitikko tietäisi kuvasta kuka on Jenni Vartiainen tai Mikki Kauste?

Ensimmäinen Miss Universumimme, Suomen Neitomme vuodelta 1952 on missi-ikoni. Ei niillä vuosilla niin väliä.... :)

Anonyymi kirjoitti...

Toivon, ettet ole tosissasi. Tietenkin yleissivistykseen kuuluu Suomen keskeisimpien päättäjien tunnistaminen! Eikä liity mikään poliitikkojen yleissivistys.

Heidi kirjoitti...

Profiilikirjoituksessani oli kysymys Elsin oman syntymävuoden missistä, ei poliitikoista.

Mutta kun kerran asian otit esille, toin vain ilmi, että oma henkilökohtainen mielipiteeni on, että maailman vakavin asia ei ole se, jos missi ei tunnista kuvasta jonkin puolueen puheenjohtajaa. Ihmisen kokonaisvaltaista älykkyyttä ei kuitenkaan mitata vain sillä.

Olen tavannut kaikki tämänvuotiset missifinalistit silmästä silmään ja jokainen heistä oli fiksu ihminen.