perjantai 27. helmikuuta 2009

Missiglamouria Sunny's Fashionilta


Kun tämän vuotiset kymmenen Miss Suomi -finalistia esiteltiin virallisesti lehdistölle kaksi viikkoa sitten, tilaisuuttaa tarkkaan monena vuotena seuranneet kiinnittivät huomiota ehdokkaiden edellisvuosista selkeästi poikkeaviin asuihin. Perinteisten, suomalaista trikoodesignin sijaan kymmenikkö oli nyt puettu näyttäviin, Las Vegas -henkisiin cockatail-pukuihin.

Muutoksen takana on Finnartistin ja Miss Suomi -kiertueen tuottaneen Fashion Teamin uusi virallinen yhteistyökumppani Sunny's Fashion ja sen omistajat, Sunneva Kantola ja Jutta Gustafsberg. Sunneva Kantola kertoi finalistien valinnan jälkeen asuneensa Yhdysvalloissa, ja saaneensa sieltä vaikutteita missien puvustamiseen, vaikkakin Sunny's Fashionin vaatteet tuodaan maahan lähinna Italiasta ja Ranskasta. Yhdysvalloissahan missit puetaan erittäin näyttävästi loistokkaiksi prinsessoiksi. Sunneva Kantola toivoo, että myös suomalaiset missit luopuisivat turhasta anteeksipyytelystä myös kansainvälisissä kisoissa, ja antaisivat tämän glamourin puolensa tulla esille.

Sunny's Fashion onkin jo puvustanut Suomea Miss World -kisassa Etelä-Afrikassa viime vuoden lopulla edustaneen Linda Wikstedtin. Toisin kuin useiden muiden Suomea kansainvälisissä kisoissa edustaneiden kaunottarien, Lindan ei juurikaan tarvinnut kisavaatteiden hankkimiseksi töitä tehdä, sillä hän sai Sunny's Fashionista koko puvuston. Suomalaisten lehtien sivuilla esiteltyjen kisailtapukujen lisäksi puvustoon kuului arkiasuja, joita Linda saattoi käyttää niin erilaisissa edustustilaisuuksissa kuin harjoituksissakin. Kaikkia asuja yhdisti kuitenkin näyttävyys, perusfarkuissa ja t-paidassa Suomen edustajaa ei tällä kertaa nähty.

Se, että missipukujen on oltava näyttäviä, ei tarkoita, etteikö niissä voitaisi ottaa huomioon myös kantajan oma persoonallisuus ja tyyli. Sunny's Fashionista painotetaan, että laajasta valikoimasta löytyy jotain sopivaa hyvinkin erityylisille kisaajille. Ensimmäiseen lehdistötilaisuuteensa finalistit saivat pääasiassa valita itse asut, joissa esiintyivät. Vain pari-kolme kisaajaa joutui vaihtamaan pukuaan istuvuuden takaamiseksi. Joillekin kisaajilla olikin alusta alkaen selvää, missä Sunny's Fashionin tarjoamista asuista he halusivat lehdistölle esittäytyä. Esimerkiksi Minna Nikola päätyi varsin klassiseen pukuun, jonka jujuna oli kaksikerroksinen, mustasta pitsistä ja beigestä aluskankaasta koostuva alaosa. Heli Kuhlberg taas oli ihastunut mustaan pitsipukuun, jonka korkea halterneck-kaulus jätti olkapäät paljaiksi. Tämä puku on muuten osoittautunut myöhemmin kisaajien suosiksi, ja se on nähty myös ainakin Elsi Suolasen ja Essi Pöystin päällä.

Sunny's Fashionin naiset toivovat, että hyvin alkanut yhteistyö jatkuu näiden kisojen jälkeenkin esimerkiksi tulevien kansainvälisti kisaajiemme vaatetuksen merkeissä. Kaikki, jotka haluavat kurkata missien vaatekaappiin, ja mikä ettei lisätä missimäistä glamouria omaan lookkinsa, voivat tutustua Sunny's Fashionin tarjontaan heidän nettisivullaan:

http://www.sunnys.fi/

Ei kommentteja: