torstai 19. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 6: Pauliina Markkola


Tammikuussa kaksikymmentä vuotta täyttänyt Pauliina Markkola on syntyperäinen tamperelainen ja kotoisin Linnainmaan kaupunginosasta. Aiempaa missikisakokemusta Pauliina hankki toissakesänä voittamalla Miss Tampere Open –kilpailun. Ovet mallimaailmaan, näytöksiin ja kuvauksiin ovatkin voiton jälkeen olleet Pauliinalle melkoisen ”open”.

Valtteinaan missikisassa hän pitääkin mallikokemustaan ja uskoo olevansa missiorganisaatiolle hyvä keulakuva. ”Voisin antaa hyvää kuvaa missiorganisaatiolle, ja muuttaa imagoa mihin olen ymmärtänyt että nyt pyritään”. Tällä kertaa missin valitsee kansa ja kotijoukoille Pauliina antaakin tehtäväksi kerätä mahdollisimman paljon ääniä kasaan.

Pauliina haluaisi Miss Suomena palauttaa misseyden ”menettämää arvoa”.

- Lehdissä yleensä noteerataan missit enää kirjoittelemalla tyhmiä juttuja siitä, mitä kuka on möläyttänyt, eikä misseyttä pidetä kauhean hienona asiana. Mä olen kiinnittänyt enemmän huomiota asiaan muutaman viime vuoden aikana.

Pauliina kohentaisi mieluusti Miss Suomen imagoa:

- Miss Suomea voisi verrata Kiira Korpeen: hän on kylläkin urheilija, mutta miten hän on julkisuudessa? – mun mielestä paljon parempaa julkisuutta mitä Miss Suomet saa.

Aikaisemmista misseistä Pauliina ihailee ”arvokkaana misseyttä pitänyttä” Karita Tuomolaa ja Tanja Vienosta, jonka voittovuonna Pauliina oli vasta 2-vuotias. ”Mä en kauheesti hänen misseyttään tunne, mutta ihailen hänen urasaavutuksiaan”. Oman syntymävuotensa missin Pauliina on tarkistanut etukäteen, mutta ei muista Åsa Lövdahlin sukunimeä. Muutakin valmistautumista on tehty: Pauliina lupaa tunnistaa suurimman osan Suomen hallituksesta kuvista ja ”Matti Vanhasenkin!”. Tarkka tyttö saakin Iltalehden testissä kaikki oikein julkkisten tunnistuskisassa.

Lakkiaispäivän ”tunnelataus” on Pauliinan mielestä hienointa hänen tähänastisessa elämässään.

– Kymmenen vuoden päästä – kymmenen vuoden päästä näen itseni hienossa ammatissa! Mä teen just sitä työtä mitä olen aina halunnut tehdä ja elän onnellisesti perheeni kanssa jossain päin maailmaa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

SÖÖTTI TYTTÖ

Anonyymi kirjoitti...

JUST MUN TYYLINEN UNELMATYTTÖYSTÄVÄ OIS JUST MALLIA PAULIINA MARKKOLA-KIM CATTRALL NUORENA-OLIVIA WILDE