keskiviikko 18. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 4: Henna LintukangasMiss Suomi 2009 –finaalin pisin kaunotar Henna Lintukangas hakeutui elämänsä ensimmäiseen kauneuskilpailuun kuvakarsinnan kautta. ”Katseltiin netistä tietoja kuvahausta, räpsäistiin kuvia ja muuttokiireiden keskelle tuli sitten hiukan yllättäen kutsu semifinaaliin”. Kilpailussa Henna on tähän saakka esitelty helsinkiläisenä, mutta alun perin hän on kotoisin Kouvolan läheltä Iitistä.

Finaalikymmeniköstä Henna uskoo erottuvansa pituutensa ja ”aidon” suomalaisen ulkonäkönsä vuoksi. Lahdesta kosmetologiksi valmistunut Henna pitää valmistumistaan elämänsä suurimpana saavutuksena. Kosmetologien syviltä riveiltä Henna toivookin saavansa mahdollisimman paljon ääniä kansan valitessa Miss Suomea 2009. Kymmenen vuoden päästä Henna näkee itsensä paiskimassa paljon töitä niin kosmetologina kuin toisen toiveammattinsa harjoittajana maskeeraajana.

Henna näkee Miss Suomen tärkeimmäksi tehtäväksi Suomen edustamisen maailmalla. Henna haluaisi kehittää Miss Suomen valmentamista Miss Universum –kisaan ja siihen tarkoitukseen suunniteltu valmennusleiri on Hennasta hieno uudistus. Omat taidot kosmetologina auttavat Hennaa kilpailutantereilla: semifinaalimeikin hän teki itse, ainoastaan huulia korjailtiin ammattimeikkaajien taholta. Aikaisemmista misseistä eniten Karita Tuomolaa ja Suvi Miinalaa ihaileva Henna ei tiedä oman syntymävuotensa missiä Nina Björnströmiä. Häneen Henna on nyt kuitenkin jo tutustunut: Nina istuu finaalituomaristossa päättämässä Hennan kohtalosta sunnuntai-iltana 1.3.

Ei kommentteja: