perjantai 20. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 8: Ulla Mattsson


Tammikuussa 20-vuotta täyttänyt tamperelainen Ulla Mattsson aloitti kilpailemisen kauneuskisoissa jo 16-vuotiaana, kun hän voitti Miss Tennis -kisan 2005. Sitä seurasi Ullan ensimmäinen kansainvälinen kisamatka Albaniaan Miss Globe International-kilpailuun, jossa hän sijoittui semifinaaliin ja hänet valittiin Miss Golden Girliksi. Vuonna 2007 Ulla oli mukana Kiinassa Miss Tourism Queen International kilpailussa, joka on nykyään saanut vankan aseman suurien kansainvälisten kauneuskilpailujen joukossa.

Missikisamatkat eivät suinkaan ole Ullan ainoita matkoja kauaskaan ulkomaille. Hän on ollut Thaimaassa seitsemän kertaa, muutaman kerran Brasiliassa, Meksikossa hän on käynyt sekä Vietnamissa ja Intiassa. Nyt Ulla haluasi matkustaa Australiaan. Ja toki Ulla on matkaillut useissa Euroopan maissa.
Ulla siis voi todella sanoa matkustelun harrastuksekseen.

Kisakokemus on antanut Ullalle hyvän esiintymistaidon, jota hän pitääkin vahvuutenaan. Sitä on kartuttanut myös puheviestinnän opiskelun esiintymisharjoituksissa erilaisissa tilanteissa ja tietenkin mallintöissä.
Vahvuuksiinsa Ulla mainitsee myös aitouden ja iloisuuden. Ulkonäön valttinaan Ulla pitää vaaleuttaan ja hymyään. Onhan maailmalla perinteinen käsitys Suomi-missistä hymyilevänä Eloveena-tyttönä. Ja kun Ulla hymyilee, ulottuu se silmiin asti.
Pitkällä kisamatkalla tarvitaan myös hyvä kunto. Sitä Ulla on saanut monipuolesta liikuntaharrastuksesta, johon kuuluu lenkkeilyä, salijumppaa, hiihtoa, luistelua, lautailua.
Ulla kokee hyödylliseksi Miss Suomen tehtäviin myös sen, että hän työskentelee opiskelun ohessa vaatekaupassa. "Siinä oppii tulemaan toimeen monenlaisten ihmisten kanssa." Ulla toteaa.

Ulla mainitsee elämänsä suurimmaksi saavutukseksi yliopistoon pääsemisen. Häntä kiinnostaa toimittajan työ vaikkapa tv:ssä. Sellaisessa työssä Ulla mielellään itsensä näkee kymmenen vuoden kuluttua onnellisena ja terveenä ihmisenä. "Perhe tulee kun on tullakseen, mutta jotenkin se nyt tuntuu niin kaukaiselta." Mutta heti perään Ulla sanoo, että tottakai hän myös perheen haluaa.

Ullan esikuvamissi on Karita Tuomola. Karitalla on pitkä hyvä ura missivuoden jälkeen vailla skandaaleja. Niinpä Ulla vastaakin kysymykseen, miksi häntä pitäisi äänestää, että hän hoitaisi myös tehtävän hyvin, edustaisi kunnialla ja ilman kohujuttuja.

Hetken mietittyään Ulla muisti syntymävuotensa Miss Suomen Åsa Lövdahlin.

Ei kommentteja: