torstai 19. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 5: Minna Nikola


Numerolla viisi kilpailee kisan kuopus, vuonna 1990 syntynyt Minna Nikola. Nuoresta iästään huolimatta vihreäsilmäinen, siro ja piirteiltään klassinen koulunkäyntiavustaja on joukon kokeneimpia kisaajia. Hän on ehtinyt sijoittua kahdesti kolmanneksi Miss Maailma Suomi -kilpailussa. Top Model -kisasta taas on ollut tuomisina toinen sija ja parhaalle lavaesiintyjälle myönnetty Miss Catwalk -titteli. Parista pienemmästä kisasta on tullut myös voitot. Silti Minna on omien sanojensa mukaan positiivisesti järkyttynyt finalipaikasta Miss Suomi -kisassa.
Kisakokemus heijastuu Minnan ajatuksiin misseydestä. Kysyttäessä, miksi kansan ja tuomareiden pitäisi äänestää juuri häntä Miss Suomeksi tai perintöprinsessaksi, hän toteaa olevansa motivoitunut, ja pystyvänsä varmasti hoitamaan missivuoden kunnialla loppuun. Sitä, miten hän voisi Miss Suomen tehtäviä kehittää, harkitsevainen Minna halusi vielä vain hetken finaalipaikan varmistumisen jälkeen ajatella ajan kanssa. Hyvä käsitys siitä, mitä Miss Suomen tehtävät pitävät sisällään Minnalla kuitenkin on. Kysyttäessä työkokemuksista, joista saattaisi missivuotena olla hyötyä, hän toteaa tehneensä jo mallintöitä ja pr-keikkoja mm. messuilla. Missille tärkeää kokemusta kanssakäymisestä erilaisten ihmisten kanssa Minna on saanut toimiessaan myyntityössä ja nykyisessä työssään koulunkäyntiavustajana erityisluokalla.

Miss Suomena Minna olisi valmis tekemään aiempia tittelinhaltijoitakin enemmän töitä. Hän haluaisi myös osaltaan parantaa misseistä julkisuudessa annettua kuvaa osoittamalla, etteivät missit ole hölmöjä. Misseihin kohdistuvista ennakkoluuloista johtuen Minna toteaakin ihailevansa kaikkia, jotka lähtevät mukaan kisoihin pelkäämättä osakseen tulevaa arvostelua. Erityiseksi esikuvakseen missinä Minna nimeää nyt toista kertaa "missiemona" toimivan Noora Hautakankaan, sillä tämä on hoitanut tehtävänsä hyvin.

Kauneuskisameriittejä lukuunottamatta Minna pitää suurimpina saavutuksinaan elämässään ylioppilastutkinnon suorittamista, mutta myös sitä, että on päässyt sinuiksi itsensä kanssa. Kuten useimmilla ikätovereilla, monet kokemukset ovat Minnalla vielä edessä. Hän on hakemassa ensihoitajakoulutukseen, ja alalla työskentely kuuluukin perheen perustamisen ja mallin töiden jatkamisen ohella suunnitelmiin, jotka hän haluaa toteuttaa seuraavien kymmenen vuoden kuluessa.

Kysyttäessä, kuka oli hänen syntymävuotensa Miss Suomi Minna miettii asiaa hetken, mutta toteaa sitten, ettei nimi tule mieleen. 1990 kisan voitti siro ja suurisilmäinen Tiina Vierto, joka onkin missivuotensa jälkeen esiintynyt julkisuudessa huomattavasti uransa ja yksityiselämänsä käänteillä jatkuvasti lehdistöä kiehtovaa seuraajaansa vähemmän.

Ei kommentteja: