lauantai 21. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 10: Noora Salo


Noora Salon, joka kilpailee numerolla kymmenen, finaalipaikka Miss Suomi -kisassa ehti herättää tuoreeltaan pienoista hämmennystä lehdistön ja missifanien keskuudessa. Pöytyältä Turun kupeesta lähtöisin oleva Noora on uusi tulokas missikisoissa, eikä häntä osattu tähän kymmenikköön odottaa. Kauneuskisasaavutuksina voidaan mainita vain viimeisimmän, vuonna 2007 järjestetyn Suomen Neito -kilpailun semifinaalipaikka ja Miss Suomi -semifinaalipaikan tuonut I perintöprinsessan kruunu Seinäjoen osakilpailusta viime vuoden toukokuulta. Lauantaina reippaan nuoren naisen kanssa enemmän tekemisissä olleet henkilöt eivät enää Nooran loppukilpailupaikkaa ihmetelleet - niin vakuuttava Noora oli niin Huuman lähetyksessä, Missimittari -kuvauksissa, valokuvaajien kameroiden edessä kuin haastateltavanakin. Myöhemmin myös kanssakilpailijat äänestivät Nooran MTV3:n tekemässä kyselyssä toiseksi suosikikseen Miss Suomeksi Elsi Suolasen ohella.

Nuoruudestaan huolimatta viime kevään ylioppilas Noora pystyy kertomaan selkeästi omista tulevaisuudensuunnitelmistaan missimaailmassa ja sen ulkopuolella. Noora pitää vahvuuksinaan kisassa Miss Suomi -kisassa monipuolisuuttaan ja sitä, että tulee toimeen hyvinkin erilaisten ihmisten kanssa. Siksi hän haluaisi kehittää Miss Suomen tehtäviä paitsi mallintöiden suhteen, myös erilaisten pr-tehtävien osalta, ja toimia mahdollisesti myös jonkun hyväntekeväisyysjärjestön keulakuvana. Näissä tehtävissä Noora katsoisi hyötyvänsä paitsi työkokemuksesta asiakaspalvelutehtävissä kaupan kassalla, jossa tottuu kohtaamaan erilaisia ihmisiä, myös monipuolisesta urheilutaustastaan. Nykyisin Noora pitää huolta kunnostaan lähinnä jumppaamalla ja käymällä kuntosalilla, mutta aikaisemmin, ennen opiskelukiireitä, hän on harrastanut myös sosiaalisuutta vaativia joukkuelajeja, erityisesti kansallispeliä pesäpalloa. Hyvänä missiesikuvana Noora pitää Saija Palinia, joka on herttainen ja tehnyt misseyden jälkeenkin työnsä aina hyvin.

Tietyssä suhteessa Noora onkin seuraamassa Saijan jalanjälkiä. Hoidettuaan lukion kunnialla läpi ja saatuaan haluamansa opiskelupaikan, hän opiskelee parhaillaan Turun ammattikorkeakoulussa kauneudenhoitoalan johtamista ja markkinointia, ja tulee valmistumaan estonomiksi. Kymmenen vuoden kuluttua hän näkee itsensä perheellisenä ja alan töissä, mutta myös esiintyminen - jota Saija on varsin monipuolisesti perintöprinsessautensa jälkeen tehnyt - kiinnostaa.

Kysyttäessä syntymävuotensa 1989 Miss Suomea Noora miettii hetken ja veikkaa Nina Autiota. Oikea vastaus olisi tietysti ollut Åsa Lövdahl, mutta Nooran arvaus on kuitenkin lähellä:
Nina oli vuoden 1991 Miss Suomen Tanja Vienosen I perintöprinsessa, ja sai vielä tuolloin Miss Suomi -kisan yhteydessä jaetun Suomen Neidon -tittelin. Ehkäpä Nooraa onkin joskus verrattu muodokkaalla vartalollaan ja flirtillä katseellaan yleisön mieliin jääneeseen Ninaan.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tutkintonimike on estenomi, ei estonomi.

Anonyymi kirjoitti...

Noora. <3