torstai 12. helmikuuta 2009

Täältä tullaan, Miss Suomi –semifinaali!

Huomenna perjantaina se on jälleen käsillä. Nelisenkymmentä tyttöä seisoo polvet täristen uimapuvuissaan Hotelli Arthurin kokoustilassa ja odottaa tuomariston päätöstä seuraavien viikkojensa kohtalosta. Tuomaristo valitsee jatkoon kymmenen ehdokasta Miss Suomeksi ehdolle kansanäänestyksen eteen. Loput kolmekymmentä pakkaavat laukkunsa ja suuntaavat kohti uusia haasteita.

Miss Suomi on haluttu titteli. Välttämättä se ei liikauta suuria massoja, mutta ne jotka missiksi haluavat, ovat useimmiten valmiita uusimaan yritystä, mikäli heti ensimmäisellä kerralla ei tärppää. Viimevuotisia semifinalisteja tämän vuoden ehdokasjoukossa on neljä. Tampereen Ulla Mattsson ja Kokkolan Linda Palosaari ovat jo varsinaisia missiveteraaneja. Heillä on titteleitä jo monen vuoden takaa ja reipasta yrittäjähenkeä tavoitella missititteleitä yhä uudestaan ja uudestaan. Missikisoja ajatellen molempien ammatit ovat missille mielenkiintoisia: Linda on kokki ja Ulla opiskelee viestintää Tampereen Yliopistossa. Persoonallisille ehdokkaille on tradenomi-missien maassa suurta tilausta. Heli Kuhlberg on kilpaillut semifinaalissa myös viime vuonna, ehkäpä tällä kertaa tärppää!

Uusia kasvoja Miss Suomi –kisassa on kisoja seuraaville runsaasti. Maria Karvonen, Maija Leskinen, Pilvi Wikberg ja Helena Riihitupa tuovat tuoretta verta missikisaan. Vaikka kisakokemus on karttunut lähinnä osakilpailujen kiertämisellä ei nelikon tarvitse vaivata sillä päätään: keltanokat pärjäävät kovin usein Miss Suomi –kisoissa veteraaneja paremmin. Todellinen missiveteraani on jo parikin kertaa semifinaalissa pyörähtänyt Helen Karim. Häntä auttanevat mahdollisessa finaaliäänestyksessä kansan syvät rivit: Helen on kaunein sekä Jyväskylässä (128 016 asukasta) että Pieksämäellä (20 308 asukasta). Niillä äänillä luulisi jotain lohkeavan, jos Helen finaalissa kilpailee.

Ennakkosuosikeiksi Miss Suomi –finaalia ajatellen voidaan jo nyt nostaa hallitsevat Miss Maailma Suomen perintöprinsessat Minna Nikola ja Linda Wikstedt. Molemmilla on asennetta, ulkonäköä ja karismaa Miss Suomeksi saakka. Jonkinlaisena mustana hevosena kisailijoista voisi mainita Laine Brucen. Erottuminen joukosta keinolla millä hyvänsä on kansanäänestyksen vuoksi tärkeää. Persoonallinen nimi, jossa etunimi on Suomen yleisimpiä sukunimiä ja sukunimi suoraan Hollywoodista jäänee äänestäjille mieleen.


Onnea huomiselle!

Ei kommentteja: