lauantai 21. helmikuuta 2009

Finalistiprofiili 9 : Essi Pöysti


Neiti numero 9 on mukana toista kertaa Miss Suomi-finaalissa, mutta onko tämä Essi edes sama Essi kuin vuonna 2007. Ainakin hän opiskelee viimeistä vuotta samassa Jyväskylässä olevassa kansainvälisessä koulussa, lasten erikoissairaanhoitajaksi. Kahdessa vuodessa nainen aina vaan kaunistuu ja näin on käynyt Essillekin. Liikunta monessa eri muodossa kuten talviurheilut, sali ja lenkkeily ovat muokannut häntä parempaa suuntaan ja kampaushan on aina naisen kruunu. Koiria hän harrastaa myöskin, uusi koira tulee ilokseen heinäkuussa edesmenneen eläinystävän tilalle ja mallintyöt myös pitää mielen iloisena.

Essi täyttää toukokuun kahdeksas päivä 22 vuotta. Miss Suomi 07-finaalin lisäksi hän on tuonut Suomelle pronssia Miss Tourism Metropolitan International 07-kisasta, josta hän lähti kotiin mukanaan tiara, nauha, pokaali, tuotepalkintoja, rahaa ja sai hän lahjaksi metrin korkean pyramidiin mehuja, jotka kyllä jäi tuomatta kotiin. Tuota kisaa hän pitää yhtenä parhaana saavutuksenaan elämässä niiden monien pienten saavutusten lisäksi, joista on tullut hyvä mieli.

Suosikkimissi on Karita Tuomola, jonka hän on oikeasti tavannut ja hän sanookin Karitan olevan mukava ihmisenä; ihana, räväkkä, vahva ja jalat maassa oleva persoona. Syntymävuoden missinsä on joku kaunis, kun nimi ei tullut mieleen, silloin vuonna 87 missinä oli Outi Tanhuanpää, vaalea maailmallekin kadonnut kaunotar.

Kansan ja tuomareiden pitäisi äänestää häntä siksi, koska on vaalean vuoro voittaa. Hänellä on kokemusta ulkomaan kisasta ja jos voittaisi - tahtoisi työskennellä enemmän lasten ja nuorten parissa. Miss Suomen pitäisi tehdä myös enemmän hyväntekeväisyyttä, kerätä varoja johonkin kuten juuri nuorille ja lapsille. Miss Suomen tehtävissä hän näkee olevan hyötyä entisistä kisoistaan, mallikokemuksestaan, erilaisista näytöksistä, juonnoista ja promotehtävistään.

Kymmenen vuoden päästä Essi näkee itsensä 31-vuotiaana, sairaanhoito-opiskelua olisi jatkettuna ehkäpäs lääkäriksi, hoitotieteiden maisteriksi taikka farmaseutiksi. Hänellä olisi perhe ja asuisi jossakin kaupungissa.

Essin luonne on hauska, suorasukainen, peloton uusissa tilanteissa, tarkkaileva ja reipas. Hänellä ei mene sormi suuhun, mutta hänestähän tuleekin sairaanhoitaja. Naurustaan kuulee elämänilon ja se tarttuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

ONKO ESSI 1988 VAI 1989 SYNTYNYT VAI 1987

Eini kirjoitti...

Essi on syntynyt 8.5.1987 elikkäs härkäneiti täyttää toukokuussa 22 vuotta. Juuri sopivan ikäinen Miss Suomeksi, aikuisempaa naista kaivataan ulkomaan areenalla aina, myöskään kotimaata unohtamatta!