torstai 31. tammikuuta 2008

Finalisti-profiili 10: Jaana Taanila


Haukiputaalainen Jaana Taanila puhuu lungisti puhelimeen. Hän on juuri saanut tietää olevansa Miss Suomi finalisti ja tiedotusrumbaaa riittää kotiin vanhemmille ja isoveljille. Oman rottwailerpennun hoitokin pitää varmistaa.


"Moi vaan", kättelee Jaana rennosti. Geometrisesti leikattu tumma tukka rajaa tiukasti kasvoja ja sähäkät kissansilmät tuikkivat Jaanan esittäytyessä. Ruotsin Uumajassa syntynyt Jaana erottuu selkeästi modernilla lookillaan kanssakilpailijattarista. Hän on paitsi joukon pisin, myös hoikimmasta päästä strategisine mittoineen 85- 61-90. Upean mallimainen Jaana voisi yhtä hyvin olla kisailemassa tulevassa tv:n mallirealityssä kuin missikisassa ja se ei ole huono asia se. Monipuolisuus kun on missin perusvaatimuksia.

Lukiota käyvä Jaana suhtautuu kisailuun intohimoisesti. Hänellä on kokemusta lukuisista kauneuskilpailuista jo 15-vuotiaasta, joten finalistien joukossa hän on todellinen konkari. Menestystä on tullut Suomen Neito-, Aurinkotyttö, Model-, ja Oriflame-kisoista. Lisäksi voittoja on useista Miss Suomi osakilpailuista. Kysyessäni mikä saa osallistumaan missikisoihin, vastaus on selvä: " Lavalle kun pääsee, niin tulee semmonen hyvä kilpailufiilis. Jossain kansainvälisessä kisassa olisi hauska edustaa Suomea".

Jaanan ihannemissit ovat oman syntymävuotensa Miss Suomi Åsa Lövdahl sekä Miss Universum 1952 Armi Kuusela. Hallitsevan Miss Universum voittajan kuvaa näyttäessäni Jaana äkkää nopeasti: " Viime vuoden voittaja, mutta nimeä en muista".

Kävipä Jaanalla kisoissa miten vaan, sitkeyttä ja kiinnostusta alaa kohtaan löytyy. Ripaus lisää rohkeutta smaltalkiin ja tämä kissamainen neito saattaa yllättää!

Ei kommentteja: