perjantai 25. tammikuuta 2008

Missit päivävierailulla Porissa

Missifinalistien kiertuebussi starttasi eilen liikkeelle aamun hämärissä. Tänään kauniit ja rohkeat missikandidaatit esiintyivät ensimmäisessä päivänäytöksessä Porin Autotalo Palinilla. Yleisöä olikin kivasti paikalla kolmessa eri näytöksessä, jonka tytöt vetivät läpi. Jos yleisön joukossa seisoi joku, joka odotti koomisia tilanteita lavalla esim. yhteentörmäyksien merkeissä, hän joutuikin yllättymään. Vaikka kyseessä oli tyttöjen toinen kiertuepäivä, niin koreografiat oli hallussa ja muotinäytös sujui iloisesti ilman sekoiluja. Kyseessä on siis selvästi joukko ammattikaunottaria. Vaikka nuhanpoikanen vaivaakin tällä hetkellä muutamaa neitoa ja yöunetkin ovat jääneet minimiin, niin siitäkin huolimatta lavalla nähtiin nauravaisia ja pirteitä tyttöjä. Jos väsymys vaivasikin, niin sitä ei katsomoon näkynyt. Ja kiertuehan on vasta alussa joten vielä ei sovi väsähtää. Ei ole varmastikaan helppoa nousta säteilevänä ja aurinkoisena lavalle kun takana on muutaman tunnin yöunet ja edessä on vielä yli viikon kestävä kiertue, ennen kuin uusi Miss Suomi on valittu. Tämä on kuitenkin hyvää harjoittelua tulevaa varten. Miss Suomi –kiertue kestää tänä vuonna vain runsaan viikon, mutta Miss Suomeksi valitulla onkin edessään kuukauden mittainen matka Miss Universum –kisaan Vietnamiin.

Finalistit valittiin viime sunnuntaina ja selvästi oli jo nähtävissä, että semifinaaliviikonlopun neuvoista on otettu vaarin ja esiintymistä on harjoiteltu. Muutamat ujommat ja hiljaisemmat tytöt suorastaan puhkesivat kukkaan lavalle päästyään. Hyvinä esimerkkeinä Johanna Ahlbäck ja Jaana Taanila, jotka olivat nyt lavalle päästyään kuin eri ihmisiä, jotka tapasin viime viikonloppuna. Satu Tuomiston ja Mariel Mettälän tanssitaustat näkyvät, sillä esiintyminen on luontevaa ja vauhdikasta. Hanna-Maria Mannerin iloisesta ja vapautuneesta esiintymisestä huomaa, että tyttö ei ole ensi kertaa lavalla. Jenna Konkola on kisan keltanokkia, mutta siitäkin huolimatta Jenna jää jo nyt yleisön mieleen. Pienet heilutukset yleisölle muistetaan. Åsa Rehnstrand erottuu joukosta persoonallisella kauneudellaan. Uljas esiintyminen muistetaan. Viileänkaunis Susanna Mustajärvi on saanut jo kiitosta kansainvälisillä foorumeilla eurooppalaisesta ulkomuodostaan, jota monet pitkänlinjat missiharrastelijat haluaisivat Suomen edustajalta nähdä ulkomailla. Kisan luonnollisimmat ja herttaisimmat hymyt omaavat Hanna Virkki ja Katariina Orimus säteilevät kilpaa auringon kanssa lavalla. Nämä kaksi tyttöä voivat vielä järjestää ilonhetkiä kannattajilleen kun pörhältävät puskista aina mitalisijoille asti. Yleisön suosikiksi nousi tällä kertaa Satu Tuomisto, josta tuli Autotalo Palinin pr-tyttö.

Esitysten päätyttyä missimme ehtivät viettää aikaa yleisön kanssa jakaessaan upeita missikortteja muistoksi. Näistä hetkistä kannattaakin sisäistää smalltalkin perusasiat takataskuun. Pääseehän Miss Suomemme smalltalkia harjoittamaan sitten Miss Universum –kisassa kisojen omistajan, Donald Trumpin kanssa. Ihminen se Trumpkin vain on…..

Porista matka jatkui nopeasti kohti Kauhajokea, jossa tytöillä on tänään vielä iltashow tiedossa. Huomenna on vuorossa päivänäytökset Jyväskylässä ja iltashow Pielavedellä. Sunnuntaina missibussi pysähtyy Turkuun. Katso koko kiertueohjelma täältä

Lisää kuvia Porin näytöksestä löydät täältä

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

kiitos jutista, blogista ja kuvista!