maanantai 21. tammikuuta 2008

Jännittävä viikonloppu käynnisti missikiertueen

Lauantaina kello 14:00 jälkeen Hotel Arthurin ravintolaan alkaa virrata iloisia tyttöjä. Miss Suomi 2008 –kilpailun 12 semifinalistia on valittu ja tytöille suodaan pieni hengähdystauko ennen kuin tuunaus ja puunaus yläkerrassa taas jatkuu. 12 parhaan joukkoon pääseminen on jo saavutus, mutta pinnan alla kytee edelleen pienoinen jännitys. Ensimmäistä kertaa Miss Suomi –kilpailun historiassa valitaan kaksi varatyttöä joten vielä ei ole selvää ketkä kymmenen aloittavat sunnuntaina alkavan kaksiviikkoisen missirumban. Pienen ruokatauon jälkeen kaikki 12 tyttöä marssivat taas meikattavaksi ja kammattavaksi. Kilpailuvaatteiden sovitus alkaa ja hulina on sen mukainen. Puuterihuiskut viuhuvat ja ilman täyttää hiuslakan vahva tuoksu. Lasse Norres saapuu luennoimaan tytöille mediakäyttäytymisestä, mikä onkin varmasti tervetullutta tietoa tytöille, jotka eivät vielä ole median kanssa kovasti olleet tekemisissä.

Tänä vuonna on päätetty panostaa missikuviin entistä enemmän ja Norreksen luennon jälkeen alkaakin virallisten kuvien otto. Samaan aikaan MTV3:n nettivideoita kuvataan joten tytöt juoksevatkin bikinit päällä huoneesta toiseen. Kaikki kaksitoista saavat jo lauantaina esimakua tulevasta ruljanssista. Tiedossa on paljon odottelua ja seisoskelua ja ihmettelyä kun omaa kuvausvuoroa odotellaan. Useat tytöistä seurasivat kuitenkin silmä tarkkana jo muiden tyttöjen kuvauksia. Poseerausasentoja mietittiin ja neuvoa kysyttiin. Vähän väliä kuvaukset keskeytettiin kun joku taustajoukoista huomasi yhden hiuksen lähteneen omille teilleen. Sehän oli suoristettava välittömästi. Se on tarkkaa hommaa kun kuvausjäljen halutaan olevan paras mahdollinen. Kellon lähestyessä ilta kymmentä toiset tytöistä olivat jo päässeet vetäytymään ansaituille unille, kun taas toiset joutuivat edelleen odottamaan omaa kuvausvuoroaan. Yhteentoista mennessä viimeisimmätkin tytöt oli kuvattu minkä jälkeen missit pääsivät unille, mutta kuvaajille alkoikin koko yön kestävä pohdinta parhaista mahdollisista kuvista joita valita virallisille misssuomi.fi nettisivuille ja tänä vuonna uutuutena avattuun mediapankkiin josta Suomen lehdistö voi käydä valitsemassa kuvia omiin käyttötarkoituksiinsa.

Sunnuntaiaamun sarastaessa jännitys kohoaa tyttöjen keskuudessa. Kello 14:00 Hotel Arthurin auditorioon on kokoontunut ahnas Suomen lehdistö kuulemaan tämän vuoden kymmenen missifinalistia. Valittujen tyttöjen missiarki alkaa samalla sekunnilla ja salamavalot välkkyvät ja missihymyn on tästä eteenpäin kestettävä seuraavat kaksi viikkoa. Eri median edustajat huutelevat kilpaa tyttöjä luokseen ”Numero neljä, neljä, missä on nelonen” ”Ja sitten kuutonen” ”Saisinkos seuraavaksi numero kahdeksan?” Mutta jos numero kahdeksan on sillä hetkellä jonkun toisen median haastateltavana, niin eihän kahdeksikkoa sitten saa. Nimet ovat vielä hakusessa, mutta tähän saavat tytöt varmasti tottua, ainakin pari ensimmäistä päivää he median edustajille numeroita, eivät nimiä. Kun missit ovat aikansa olleet median pommituksessa onkin aika siirtyä Sanomatalolle ottamaan iltapäivälehtien viralliset kuvat. Ne kaikista tärkeimmät bikinikuvat joilla ehdokkaat esitellään Suomen kansalle. Useamman lehden kuvaajat ottavat samalla kertaa tytöistä omat kuvansa joten kun yksi kuvaaja saa valmiiksi onkin jo toisen vuoro ja sitten kolmannen. Tytöt kuvataan erikseen ja yhdessä ja viiden ryhmissä ja koko ajan pitää muistaa poseeraus, ryhti, hymy. Ohjeita huudellaan jälleen kulisseista… ”Laita toinen jalka eteen” ”Muista paino takajalla” ”Käännä ihan pikkasen lantiota eteen” ”Hartiat taakse”.
Jälleen on tiedossa oman vuoron odottelua, mutta aika käytetään kätevästi netissä surfaten ja tutkien minkälaisia kuvia itsestä on nettisivuille päätynyt. Jännittävät kaksi päivää alkavat olla pulkassa, mutta tämä kaikki oli vasta alkusoittoa. Torstaina starttaava missikiertue on vielä edessä. Alkuviikko menee kuvatessa materiaalia Miss Suomi –finaalin televisiolähetystä varten.

Kahden viikon päästä saammekin ihastella uuden Miss Suomen kuvia iltapäivälehdissä ja kovaakin keskustelua saattaa olla taas luvassa siitä voittiko oikea tyttö? Itse tytöt nyt tavanneena ja seurattuani heitä kaksi päivää voisin lainata Miss Universe –kisan legendaarista juontajaa, Bob Barkeria ja todeta ”We would be honoured to have anyone of you reign as the new Miss Finland this year”.


Ei kommentteja: