lauantai 26. tammikuuta 2008

Finalisti-profiili 5: Johanna AhlbäckHätkähdyttävän näyttävä tummaverikkö saapuu hotelli Arthurin ravintolasaliin aiheuttaen muissa aterijoitsijoissa pienen kohahduksen. Johanna Ahlbäck on saapunut paikalle.

Myöhemmin tavatessani hänet kahdenkesken voimakas ensivaikutelma voimistuu. Tällä tytöllä on ulkonäköä vaikka muille jakaa. Hänen ei tarvitse pitää ääntä itsestään, hänet huomataan muutenkin. Kuontaloa ei ole värjätty, mitä nyt vahvistettu muutamalla hiussuortuvalla. Hampaat hohtavat valkoisuuttaan ja meikissä kaikki on sävytetty sellaiseen värien harmoniaan, että tytön luulisi tulevan vähintäänkin venezuelalaisesta missikoulusta. Mutta ei, neiti Ahlbäck saapuu Paraisilta ja on ensimmäisissä kisoissaan.

Suomenruotsalainen, ratsastusta harrastava Johanna ei itse vaatimattomuuttaan edes usko kuinka fantastiset lähtökohdat hän on alalle saanut. Kunhan rohkeutta ja kisakokemusta tulee lisää, on meillä todellinen lattariedustaja omasta takaa . Kielitaitoakin rittää , sillä ruotsin ja englannin lisäksi hän taitaa jonkin verran italiaa, espanjaa ja saksaa. Ei huonoa pääomaa matkailualan opiskelijalle, saati missille.

" Misseily kiinnostaa uusien kokemuksien vuoksi ja haluaisinkin edustaa Suomea ulkomailla", toteaa Johanna kysyessäni osallistumisesta Miss Suomi -kisaan. Misseilyintoa ovat lisänneet myös hyvän ystävän, Essi Pöystin kansainvälinen menestys Malesiassa ja suositus osallistumaan. Niinpä Johanna hankki viime syksynä kisailutuntumaa neljän Miss Suomi-osakilpailun verran . Voitto ja semifinaalipaikka varmistuivat Joensuussa , jossa jo muutamat paikalla olleet ennustivat Johannan olevan Miss Suomi 2008!

Parhaana puolenaan Johanna pitää tummaa eksoottisuuttaan ja hänen suosikkimissejään kautta aikain ovat Anne Pohtamo ja Noora Hautakangas. Kysyessäni tunteeko hän missiemo Nina Björnstömin taustoja, yllättyy hän iloisesti kuultuaan Ninan olevan hänen syntymävuotensa Miss Suomi. " Ohooh, en tiennyt ollenkaan".

Myöhemmin virallisissa ja samalla ensimmäisissä kuvauksissaan hän on aidon kiinnostunut paitsi omasta, myös muiden suorituksesta. Johannalle muutama pienempi kansainvälinen missikisa treeniksi ja hänellä saattaa olla mukavia tuliaisia suomalaisille missiharrastajille. Tästä tytöstä kuulemme vielä!

Ei kommentteja: