sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Finalisti-profiili 7: Hanna Virkki

Iltalehden työryhmä laati artikkelin, jossa Miss Suomi 2008 –ehdokkaita verrattiin vanhoihin misseihin ja heille etsittiin näiden joukosta kopiota. Monen kohdalla mentiin mielestäni aika kauas, mutta Hanna Virkin vertaaminen Kirsi Syrjäseen on jollain tapaa perusteltua. Samanlaisia piirteitä on löydettävissä aika helposti, väritys on vaan vähän erilainen.

Hanna Virkki on tuusulalainen, tarkemmin sanottuna rusutjärveläinen graafisen suunnittelun opiskelija. Hannaa voikin tulevaisuudessa pyytää suunnittelemaan erilaisten kirjallisten julkaisujen ulkoasua: ”Työnkuvaan kuuluu nettisivujen tekemistä ja kirjojen ja cd –levyjen kansien suunnittelemista”. Ammattiinsa Hanna opiskelee kotimaisemissaan Tuusulassa.

Miss Suomi –kisan 12 parhaan joukkoon pääsemistä Hanna pitää elämänsä yhtenä hienoimmista mahdollisuuksista. Miss Suomi on Hannan ensimmäinen kilpailu: ennen semifinaalia hän osallistui kolmeen osakilpailuun, joista voitti sekä Helsingin että Porvoon kilpailut. Kilpailemista Hanna pitää mielenkiintoisena ja jännittävänä, mutta lavalla oleminen on Hannasta ihan nautittavaa. Pystymetsän tyttönä Hanna ei ole aivan varma siitä, miksi juuri hän on menestynyt. ”Tuomaristo ehkä koki että mussa on ainesta”. Kilpailuihin Hanna valmistautuu lenkkeillen ja omaa kroppaa ”tuunaillen”.

Hanna olisi mielestään hyvä Miss Suomi, sillä hän hoitaisi tehtävänsä kunniallisesti ja tunnollisesti. Hän uskoo että nuorempien tyttöjen on helppo lähestyä häntä: ”Olisin esimerkillinen”. Hannan mielestä Miss Suomi on ”nuori, älykäs, menestyvä ja kaunis nainen”. Vaikka kyse on kauneuskilpailusta, missin luonne on Hannasta ehdottoman tärkeä. Suomen edustaminen Vietnamin Miss Universum –kisassa olisi Hannasta ”aivan mahtavaa”. Herttainen Hanna on täysin ihanteidensa mittainen. Hän on 20-vuotiaana ja opiskelupaikan saavuttaneena juuri nuori ja menestyvä nainen joka on samalla hyvin kaunis ja aidonoloinen pienen kylän tyttö. Älykkyys näkyy Hannasta paitsi papereita katsomalla myös analyyttisena suhtautumisena omiin tekemisiinsä ja puheisiinsa. Rauhallisesti Hanna miettii vastauksia ja hallitsee haastattelutilanteen mallikkaasti. Sellaisella kypsyydellä lienee käyttöä missimaailman koukeroissa.

Haastattelun lopuksi katselemme kuvaa hallitsevasta Miss Universum –voittajasta. Hanna ei tunnista häntä, mutta arvaa että kyseessä on ”vaikka joku Miss Universum”. Niin, Hanna tulee kisaan kauneusmaailman ulkopuolelta. Harvapa siellä tietää mitään Miss Universum –kilpailusta saati tunnistaa sen voittajaa.

Ei kommentteja: