tiistai 22. tammikuuta 2008

Finalisti-profiili 1: Satu Tuomisto

Julkaisemme kaikista MS08 -finalisteista ns. henkilökuvan. Sarjan aloittaa numerolla 1 kilpaileva Satu Tuomisto ja muut julkaistaan edelleen järjestyksessä, yksi profiilikirjoitus per päivä.Kaksi vuotta sitten bongasin kauppakeskuksessa otetuista muotinäytöskuvista sirkeän tumman tytön, jonka hymy ulottui korviin ja ruskeat silmät tuikkivat iloisesti. Kaksi vuotta myöhemmin näytöskuvien tumma kaunotar moikkaa minulle iloisesti, vaikka tapaamme ensi kerran. Syytä hymyyn onkin, Satu Tuomisto on juuri saanut kuulla tulleensa valituksi tusinaan, jonka Miss Suomi –kisan semifinaalituomaristo arvioi edustavan päivän parasta missitarjontaa.

Satu Tuomisto on Akaan tyttöjä, tarkemmin sanottuna Viialasta. Metsästäjäperheen tyttö on matkustellut lähinnä Pohjoismaissa, mutta tuoreimman rusketuksen hän hankki Teneriffalta muutama viikko sitten. ”Apua, olenko tosiaan ruskein finalisti, olen yrittänyt käydä saunassa saadakseni väriä haalenemaan!”.

Satu ei koe olevansa kovin kilpailuhenkinen. Kisaan hän osallistuu, sillä uskoo täyttävänsä missille asetetut kriteerit ja uskoo mahdollisuuksiinsa pärjätä kilpailussa. ”Tällaisista kisoista ei ole koskaan haittaa”. Lavat ovat tuttuja mallintöistä ja esiintyminen on Satulle rakasta ja hän tietää ”osaavansa kävellä”. Kilpailuissa Satu jännittää eniten tuomaristohaastattelua, mutta tällä kertaa sekin sujui hyvin. ”Olen hirveä höpöttäjä, annoin tuomaristohaastattelussa tulla kaiken ulos ja tuomaristo totesi: ei meillä ole sulta enää mitään kysyttävää”. Kerrottavan lisäksi Satulla oli myös näytettävää: alaselkää koristaa kohtuullisen kookas tatuointi. Missin taipaleelle Satua on valmentanut oman mallitoimiston Sadulle tärkeä johtaja Jenni Ahola, jolle Satu heti tiedotti valinnastaan finaaliin. Valtteinaan hän pitää esiintymistään ja ruskeita silmiään.

Satu näkee tulevaisuutensa kaupan alalla: kauppa se on joka kannattaa! Hän opiskelee kaupan alan esimiestutkintoa oppisopimuksella Ideaparkissa ja Lacosten paitapinot pysyvät Satun jämäkällä otteella standardien mukaisissa pinoissa. Esimieheksi Satu uskoo olevansa sopiva: hän on jämäkkä ja karismaattinen ja muuntuu tilanteiden mukaan joustavasti. Enpä usko että kukaan jaksaisi valittaa tuollaisen esimiehen alaisuudessa: Satu on luonnossa juuri niin iloinen kuin kaikissa kuvissakin. Hän on erittäin kohtelias ja huomaavainen keskustelukumppani, jonka kanssa ei aika tule pitkäksi. Säteily on aitoa ja vailla maneerisuutta: keskustelun aikana ei lauota teennäisyyksiä ja ulkoa opeteltuja fraaseja vaan Satu höpöttää omaan luontevaan tyyliinsä niitä näitä. Reipas kädenpuristus haastattelun alussa ja lopussa kielii fiksusta suhtautumisesta kanssaihmisiin: tällaisia missejä ei häpeä lähettää ulkomaille!

Haastattelu-hetken lopuksi katselemme kuvaa hallitsevasta Miss Universumista, jonka Satu tunnistaa oitis. Sellaisen kruunun toisi mielellään Akaallekin.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa kuulla että Sadun iloisuus on luonnollista! Iltapäivälehtien kuvissa minulle jäi kuva että onko tyttö jopa vähän liian valmis - konemainen. Ihana kuulla ettei näin ole. Alan uskoa että tässä saattaisi olla yksi edustaja Suomelle!

nättimys kirjoitti...

hänet tosiaan kehtaisi lähettää maailmalle..paremmin kuin muut tytöistä, vaikka lähes kaikkiovat upeita.. toivon että tämä tyttö saa painaa miss suomi kruunun päähänsä ja myöhemmin miss universumin kruunun..aivan mahtava, karismaattinen, esiintymiskykyinen upea nainen!! tuplasti onnea sinulle nättimys (rusketus on vain plussaa)